Flota companiei TAROM s-a imbogatit cu o noua aeronava Boeing 737 seria 700, prima dintr-un lot de sase astfel de avioane care vor fi achizitionate de operatorul roman pana in anul 2004. Costul acestui tip de avion se ridica la circa 40 milioane de dolari. Achizitia s-a facut printr-un credit acordat de banca ING Barings (85% filiala New York si 15% filialele din Bucuresti si Dublin), garantat de Guvernul Romaniei. Aeronava va fi utilizata pentru zborurile mediu curier, ca Londra sau Tel Aviv, precum si pentru ruta de lung curier, Beijing.
Potrivit ministrului transporturilor, Miron Mitrea, cel de-al doilea Boeing 737-700 va sosi in tara pe 24 aprilie a.c., termenele de livrare ale celorlaltor patru aeronave urmand a fi negociate cu constructorul american in lunile urmatoare.
In prezent, flota TAROM este compusa din noua avioane Boeing, sapte ATR si doua Airbus. Sase dintre acestea apartin TAROM, iar restul sunt inchiriate. O data cu achizitia noilor aeronave Boeing se va renunta la serviciile a doua aeronave inchiriate, aceasta fiind una dintre masurile de reducere a costurilor de operare puse in practica de noul management al companiei TAROM. In paralel, vor continua negocierile cu consortiul Airbus, pentru achizitia a doua aeronave A-310, care le vor inlocui pe cele aflate actualmente in flota TAROM.
In ultimele doua luni, conducerea TAROM a adoptat mai multe masuri pentru reducerea costurilor de exploatare ale companiei, astfel incat, la sfarsitul anului curent, sa se obtina o diminuare a pierderilor financiare de 12,5 milioane de dolari. Astfel, TAROM a intrerupt operarea pe cursa Chicago si a redus frecventele zborurilor pe rutele Dublin, Beijing si Riad. -In prezent, se analizeaza posibilitatea efectuarii a sapte curse pe saptamana spre Londra, fata de opt in prezent. Aceasta masura va aduce o economie de 250.000 de dolari. Totodata, se va renunta la opririle multiple in cazul curselor lung curier-, a spus Miron Mitrea. Ministrul a precizat ca TAROM si-a schimbat deja politica de tarifare -care era gresita-, practicand in prezent tarife similare cu cele ale celorlaltor companii europene. -In ultimele doua luni au fost reevaluate contractele de cathering, masura care a determinat o reducere de 15% a costurilor aferente acestei activitati-, a mai spus Mitrea.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane