Home Economic-Financiar IMM vor cheltui milioane de euro pe soft administrativ

IMM vor cheltui milioane de euro pe soft administrativ

DISTRIBUIŢI

Intreprinderile Mici si Mijlocii vor primi, o data cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, finantari pentru investitii, cuprinse intre 200.000 de euro si 1,5 milioane de euro. Acesti bani care vor intra in tara dupa 1 ianuarie 2007 sunt destinati pentru crearea de unitati si extinderea lor, modernizare, diversificarea productiei si extinderea ei, dotarea cu echipamente si echipaje performante si achizitionarea de brevete, marci, know-how, licente si software.

Unele dintre cele mai importante bunuri pe care trebuie sa le achizitioneze o intreprindere sunt tehnologiile software si suportul IT necesar pentru derularea si asigurarea activitatilor la standarde profesioniste, competitive si profitabile. Companiile producatoare de software din Romania nu au intarziat de a scoate pe piata produse destinate special Intreprinderilor Mici si Mijlocii. Desi aceste solutii sunt disponibile la preturi ridicate, firmei in cauza i se poate oferi alternativa de a achizitiona astfel de produse inclusiv prin leasing.

Oracle a lansat un instrument flexibil si solid pentru sustinerea fluxului oricarui tip de activitate indiferent de domeniul companiei. Fie ca intreprinderea isi dezvolta ariile de productie, distributie, realizari de servicii sau administrare, produsul Oracle E-Buisness Suite Special Edition Lite poate fi corelat cu orice ritm de dezvoltare. Furnizorul global de solutii si tehnologii de ultima generatie a dezvoltat pachetul E-Buissness Suite folosind solutia ERP/CRM (Enterprise Resource Planning, Customer Relationship Management), acoperind functionalitatea esentiala si necesara, ce permite ulterior clientului extinderea si completarea sistemului conform nevoilor ce pot aparea pe parcursul derularii proiectului. Companiile care au optat deja pentru pachetele Oracle sunt: Astra Vagoane, Policolor, Electroaparataj, UCM Resita, Profi Romfood, TMUCB si Sensiblu. Oracle Romania a proiectat solutii software si pentru institutiile de la nivelul administratiei centrale, precum Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Sanatatii si Familiei, Ministerul de Interne si Banca Nationala a Romaniei.

Un alt lider mondial in furnizarea de solutii informatice pentru afaceri este SAP. Majoritatea investitiilor derulate in prezent de aceasta companie sunt dedicate solutiilor software pentru companiile mici si mijlocii. Exista 17.000 de companii care folosesc sistemele SAP in fiecare zi. Compania a fost infiintata in anul 1972 in Germania si se bucura de o experienta de peste 30 de ani in proiectarea de sisteme si tehnologii IT. Avantajul clientului care decide sa apeleze la aceasta firma este faptul ca sistemele SAP se pot implementa foarte rapid intr-o perioada de maximum 15 saptamani si beneficiaza de un suport tehnic la orice ora. De asemenea, firma germana a proiectat sisteme destinate Intreprinderilor Mici si Mijlocii care se pot aplica in 27 de domenii diferite, adaptate inclusiv legislatiei romanesti.

Inca o prezenta importanta pe piata romaneasca de software este Wizrom Software, companie activa din anul 1992. Wizrom Software propune produse performante pentru managementul afacerilor, iar sistemele oferite se pot integra perfect in orice tip de afacere. Cel mai important segment de clienti WS este reprezentat de IMM-uri, care au apelat la companie pentru sistemele WizCount si WizSalary, ce ofera solutii in domeniile financiar-contabile, mijloace fixe, vanzari-distributie si calcule salariale. In prezent, numarul IMM-urilor ce au achizitionat produse si servicii Wizrom Software se ridica la peste 1.100.

In Uniunea Europeana exista 25 milioane de IMM-uri in care lucreaza peste 100 de milioane de oameni. Sectorul de Intreprinderi Mici si Mijlocii din Romania este cu mult sub nivelul european, desi IMM-urile pot aduce avantaje economice sporite si dinamica in productie. Oficialii europeni au recomandat Ministerului Economiei si Comertului si Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii ca pana la 1 ianuarie 2007 si imediat dupa aceasta perioada trebuie promovate trei aspecte – accesul la informatie, accesul la servicii si accesul la finantare.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.