Strategia de dezvoltare a industriei de confectii ia in calcul dezvoltarea acestui sector industrial cu un ritm mediu anual de peste 8%, ceea ce va asigura cresterea volumului de export in acest domeniu cu circa 120 milioane de dolari anual, crearea de noi locuri de munca, precum si majorarea aportului la Produsul Intern Brut al tarii, potrivit unei hotarari a Guvernului privind politica industriala a Romaniei.
Potrivit documentului, subsectoarele industriei textile au un potential competitiv si pot deveni performante in conditiile asigurarii surselor de finantare necesare retehnologizarii si modernizarii, care au fost neglijate din cauza dezvoltarii productiei de tip lohn pentru industria confectiilor. Sectorul de confectii-textile este considerat unul dintre domeniile dinamice ale industriei, produsele romanesti din acest domeniu reprezentand 4,4% din importurile Uniunii Europene. In anul 2001, exporturile de confectii-textile au detinut o pondere de 26,3% din totalul exporturilor romanesti si 15,3% din cel al importurilor realizate.
Productia acestei ramuri a reprezentat, in 2001, 8,6% din productia industriei nationale, iar numarul angajatilor din acest domeniu insemna 19% din totalul personalului existent in industrie.
Din punctul de vedere al structurii proprietatii, circa 90% din societatile comerciale care activeaza in acest domeniu sunt privatizate, din care 85% in domeniul textil si 99,5% in cel al confectiilor. Dezvoltarea sectorului de tricotaje si ciorapi si a celui de fire si tesaturi va fi diferentiata in perioada 2002-2004, pentru care au fost estimate ritmuri de crestere de 8,1%, respectiv 3%.
In utlimii 11 ani, in industria de confectii-textile au fost realizate investitii in valoare de circa 1.335 milioane de dolari, din care 720 milioane de dolari din surse proprii si 615 milioane de dolari din fonduri atrase de la investitori straini.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane