La numai doua zile dupa ce a repornit combinatul chimic Turnu SA (n.r. – obiectiv industrial a carui -reanimare- a necesitat, in numai o singura luna, un efort financiar de aproximativ 16 milioane de dolari), holdingul InterAgro a mai bifat o investitie in judetul Teleorman: o moderna fabrica de lactate in orasul Zimnicea, investitie avand o valoare de peste 2,5 milioane de euro. Noua fabrica, realizata de catre holdingul InterAgro cu sprijinul fondurilor SAPARD (n.r. – 50% din investitie, adica 1.270.000 de euro, vor proveni din fonduri europene), va avea o capacitate zilnica de procesare de 26.000 de litri de lapte si va realiza o gama larga de produse lactate ce urmeaza a fi distribuite la nivel national. Prezent la inaugurare, Ioan Nicolae – patronul holdingului InterAgro – a declarat ca noua fabrica de lactate va rezolva una dintre problemele stringente ale orasului Zimnicea (n.r. – zona cu o rata ridicata a somajului), si anume crearea a peste 130 de locuri de munca. Mai mult, in afara persoanelor care vor lucra efectiv in fabrica de lactate, alte cateva zeci de persoane isi vor gasi o slujba, acestea urmand a fi angrenate in colectarea si transportul materiei prime din judetul Teleorman si zonele adiacente si in distribuirea produselor lactate.
In ceea ce priveste produsele lactate care vor fi ambalate si comercializate de InterAgro, Ioan Nicolae a precizat ca acestea vor respecta cele mai noi standarde europene in ceea ce priveste calitatea, astfel ca holdingul pe care-l patroneaza va deveni in urmatoarea perioada un concurent serios al marcilor de produse lactate deja consacrate pe piata autohtona. De altfel, trebuie subliniat faptul ca desi noua fabrica de lactate nu a inceput sa functioneze la nivel maxim, marile lanturi de hypermarketuri s-au aratat deja extrem de interesate in preluarea si comercializarea produselor InterAgro.
Pentru inceput, mare parte din laptele care va fi utilizat ca materie prima pentru produsele lactate purtand marca InterAgro va proveni din judetul Teleorman si din zonele adiacente, insa, in scurt timp, aceasta va fi asigurata de o ferma a holdingului condus de Ioan Nicolae – unitate agricola care pana in primavara anului viitor va avea peste 500 capete de vaci din import.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane