10.000 de metri pătraţi de teren vor putea fi vanduţi peste 5 ani unei firme care a cerut deocamdată să fie ţinută sub anonimat.
S-a semnat încă un contract pentru concesionarea de teren în Parcul Industrial Mureş. Potrivit directorului juridic al SC Parc Industrial Mureş SA, Cornel Brişcaru, suprafaţa concesionată se ridică la 10.000 de metri pătraţi. -Investiţiile se vor realiza în termenele şi condiţiile stabilite prin contract şi anexele la acesta. Valoarea totală a investiţiilor ce vor fi realizate pe suprafaţa concesionată va fi de 3.000.000 euro-, a declarat Brişcaru, care a adăugat că redevenţa stabilită pentru primii 5 ani pentru cei 10.000 de metri pătraţi este de 2,34 euro/mp/an, după trecerea celor 5 ani de concesiune, societatea concedentă putand să cumpere întreaga suprafaţă de teren la preţul pieţei. Directorul juridic de la Parcul Industrial Mureş nu a vrut să dezvăluie numele firmei care a cumpărat terenul, însă a precizat că la finalizarea investiţiei aici se vor crea 30 de noi locuri de muncă. -Conform înţelegerii cu investitorul, alte date nu sunt publice. Pentru a nu avea experienţa altora, care nu au respectat voinţa unei părţi contractuale şi să evităm ca aceştia să renunţe ulterior din această cauză la contract, păstrăm înţelegerea încheiată-, a ţinut să precizeze Cornel Brişcaru, care a adăugat că numele investitorului va fi cunoscut în momentul în care acesta va demara investiţia. Surse neoficiale din CJ Mureş, în subordinea căruia se află Parcul Industrial Mureş, spun că investitorul ar fi o firmă care se ocupă în momentul de faţă cu vanzarea autoturismelor, patronul acesteia temandu-se să nu suporte represalii din partea administraţiei locale de la Targu-Mureş înainte de demararea investiţiei, cunoscută fiind adversitatea primarul Dorin Florea faţă de proiectul Parcului Industrial.
Reamintim că pană la semnarea acestui al doilea contract, la un an şi jumătate de la darea în folosinţă a Parcului, din cele aproape 25 de hectare de teren concesionabile au fost ocupate doar 2,1 de hectare, specialiştii afirmand că există riscul ca termenul limită de 10 ani de umplere a parcului să fie depăşit. Asta cu atat mai mult cu cat înşişi reprezentanţii autorităţii judeţene în subordinea căreia se află Parcul Industrial Mureş recunosc că investiţia are mai multe -bube-.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane