Home Economic-Financiar Lichidatorii vor sa creeze o piata electronica de tranzactionare a activelor

Lichidatorii vor sa creeze o piata electronica de tranzactionare a activelor

DISTRIBUIŢI

-Uniunea Nationala a Practicienilor in Reorganizare si Lichidare- (UNPRL) si-a propus pentru acest an activarea utilizarii fondului de lichidare pentru deblocarea procedurilor de lichidare a debitorilor fara lichiditati. Acest fond, constituit din majorarea cu 10% a taxelor percepute de oficiile teritoriale ale Registrului Comertului, este deja pus la dispozitia tribunalelor judetene. Propunerea a fost inaintata de comitetul de conducere a -UNPRL- cu ocazia celui de-al doilea Congres al uniunii, la care au participat pe langa cei 156 de delegati din cadrul organizatiei si reprezentanti din cadrul unor institutii publice cu atributii in domeniu. In plus, la lucrari au fost prezenti si judecatori sindici din cadrul Tribunalului Municipiului Bucuresti, reprezentanti ai Institutului Roman de Faliment, Oficiul pentru Recuperarea Creantelor Bancare, Camera Auditorilor, CECCAR, ANEVAR etc.

Congresul Uniunii a dezbatut Raportul de activitate si gestiune, aproband, totodata, si bilantul contabil la 31 decembrie 2000. Cu sustinerea delegatilor, conducerea UNPRL a adoptat hotarari legate de unele modificari ale Regulamentului de organizare si functionare a Uniunii, referitoare la organizarea si desfasurarea examenelor de dobandire a calitatii de practician in reorganizare si lichidare. De asemenea, au fost aprobate si planurile de activitate ale Comitetului national de conducere a filialelor si bugetul de venituri si cheltuieli al Uniunii pe 2001.

Principala problema cu care se confrunta UNPRL este legata de imaginea sa. Neintelegerea de catre agentii economici a unor elemente din continutul economic si juridic al procedurii de faliment, care in foarte multe cazuri se poate transforma intr-un nou inceput pentru respectiva afacere, sta la baza reticentei acestora fata de expertii in reorganizare si lichidare.

Planul de activitate al UNPRL pe anul 2001 prevede o mai buna monotorizare a modului de desfasurare a procedurilor de reorganizare si lichidare si semnalarea tuturor incercarilor unor terti de eludare a cadrului legal existent institutiilor abilitate in protejarea intereselor creditorilor sau, unde este cazul, al debitorilor. Raportul de activitate prevede si promovarea unei proceduri uniforme de numire a lichidatorilor si administratorilor judiciari, respectiv convenirea unui onorariu corespunzator pentru expertii Uniunii numiti, in proceduri implicand debitori fara active si lichiditati. Pentru limitarea birocratiei, UNPRL are in vedere crearea unei -piete electronice-, pe site-ul propriu, care va usura cu mult tranzactionarea activelor aferente procedurilor de reorganizare si lichidare.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.