Liderul sindical din Tractorul UTB merge, dupa ultima discutie cu seful AVAS, Razvan Orasanu, pe mana solutiei propuse de politicienii brasoveni: demiterea acestuia. Motivul invocat: -Orasanu este incompetent si arogant.-
Totodata, faptul ca de la inceputul acestei saptamani aproximativ 2.000 de angajati ai societatii Tractortul SA au plecat in concediu nu reprezinta pentru sindicatele din uzina si pentru conducerea acesteia un motiv de ingrijorare.
Seful AVAS doreste concedierea a 1.200 de oameni
Liderul sindicalistilor de pe platforma Tractorul SA, Gheorghe Apostu, s-a aflat luni dupa-amiaza la Bucuresti, la sediul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, pentru a purta discutii cu privire la strategia de privatizare a societatii brasovene. -In niciun caz nu au cum sa plece 1.000 de angajati din cadrul societatii Tractorul SA, asa cum a anuntat presedintele AVAS, Razvan Orasanu. Cu ajutorul colegilor din sindicate, cu ajutorul unor oameni politici, credem ca vom reusi sa obtinem o solutie viabila pentru uzina-, a afirmat liderul sindical. Ieri, revenit de la o noua runda de discutii la sediul AVAS, Apostu parea nu doar dezamagit, ci plictisit de aceste discutii fara nicio finalitate. -Am aflat ca, chiar cu putin timp inainte de a ajunge noi la sediul AVAS, domnul Orasanu explica unora din conducerea uzinei ca trebuie neaparat disponibilizati 1.200 de oameni, desi scopul intalnirii cu noi era exact acela de a renegocia aceasta cifra. Parerea mea sincera este ca acest domn nu cunoaste economie-, a mai precizat Orasanu.
Aproape 90% din personal se afla in concediu
Referitor la faptul ca aproape 2.000 din cei aproximativ 2.250 de angajati ai uzinei au intrat de luni in concediu, liderul sindical a precizat ca acest lucru nu demonstreaza ca sindicatul va accepta conditiile de concediere solicitate de AVAS, ci doar ca acum acest lucru se datoreaza perioadei in care -tractoristii- isi iau traditional in ultimii ani concediile. De asemenea, Tractorul SA nu duce lipsa, cel putin pe hartie, de oferte din partea investitorilor straini sau autohtoni. Pe langa indienii de la Mahindra&Mahindra, care s-au retras si apoi au revenit cu ofertele, si-au mai manifestat interesul pentru achizitia uzinei atat italienii de la Ergon, care fac piese de schimb pentru Fiat, cat si Fondul de Investitii Mass Financial Corp, sau cativa investitori autohtoni.