Privatizarile vechi continua sa dea batai de cap oficialiilor AVAS, reprezentantii principalelor asociatii patronale si sindicale prezentand presedintelui AVAS, Mircea Ursache, diferite nereguli inregistrate la mai multe societati.
In cazul Moldoplast si Nectar Pascani s-au iscat probleme ca urmare a neincluderii salariatilor cuprinsi in programul de restructurare in lista societatilor care vor beneficia de plati compensatorii in conformitate cu Ordonanta 8/2003. La Miraj Bucuresti, societate la care AVAS detine doar 9,75% din actiuni, neregulile prezentate fac referire la o vanzare de active si la destinatia sumelor incasate. Vanzarea ilegala de active are loc si la Moldosin Vaslui, unde sindicalistii au solicitat rezilierea contractului de privatizare.
Aflata in procedura de lichidare judiciara, la Uteps Alba Iulia urmeaza ca activele sa fie scoase la vanzare, situatie in care reprezentantii sindicatului si ai conducerii societatii au solicitat preluarea societatii.
Seria privatizarilor nereusite pare ca nu se mai termina pentru AVAS. Desi este privatizata din 2002, societatea Gerom Buzau se confrunta cu o totala lipsa de interes din partea celui care a cumparat-o, Iamsat Prodconstruct Pitesti, care se pare ca nu si-a respectat nici obligatiile fata de AVAS. Autoritatea analizeaza posibilitatea de cesionare a contractului in favoarea unui renumit producator de sticla. In cel mai scurt timp va fi relansata la privatizare o alta societate din industria sticlei, GES Boldesti-Scaieni.