O companie din trei din România are probleme cu lichiditățile, din cauza neîncasării facturilor sau a întârzierii plăților, și declară pierderi de aproximativ 5% din facturile emise, potrivit datelor unui studiu realizat de institutul de cercetare a pieței Ipsos pentru grupul german EOS.
„Blocajele de lichidități sunt resimțite mai ales de companiile din segmentul business to consumer (B2C). În România, o companie din trei (29%) a avut deja probleme de lichidități din cauza neîncasării facturilor sau a efectuării întârziate a plăților. În Rusia, companiile declară pierderi în medie 0,4% din facturile emise pentru clienți B2C, în Marea Britanie aproximativ 1,5%“, a declarat directorul general al EOS KSI România, Georg Kovacs.
În urmă cu un, 31% din companiile din România înregistrau probleme cu lichiditățile din cauza facturilor neîncasate. Studiul „Obiceiuri de plată în țările europene“ a fost realizat în primăvara acestui an și s-a desfășurat în România, Marea Britanie, Spania, Grecia, Rusia, Slovacia, Bulgaria, Polonia, Germania și Belgia.
Potrivit studiului, în România se declară pierderi aproximativ cinci procente (4,87%) din facturile emise. În acest context, nivelul creanțelor nerecuperabile, de 5,9% în segmentul B2C și 4,2% în segmentul business to business (B2B) se situează, cumulat, pe locul al treilea, după Grecia și Spania.
Circa 70% dintre companiile românești au afirmat că nu angajează specialiști în domeniul managementului creanțelor și foarte puține apelează la prestatori de servicii externi.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane