Sala Mare a Palatului din Capitala va deveni in perioada 15-18 noiembrie a.c. centrul traditiei populare romanesti, gazduind cea de a XVI-a editie a Targului National de Arta Populara si Artizanat (TINART).
Evenimentul este organizat de Asociatia Nationala a Cooperatiei Mestesugaresti (UCECOM) si Asociatia Profesionala a Producatorilor de Arta Populara si Artizanat din Cooperatia Mestesugareasca – Romartizana.
Editia din acest an va reuni 35 de firme expozante, reprezentand majoritatea
zonelor etnografice si a mestesugurilor artistice traditionale din tara noastra. Printre acestia se numara cei mai importanti producatori de obiecte de arta populara si artizanat din cooperatia mestesugareasca, dar si firme din afara sistemului, gama de produse care vor fi expuse fiind foarte larga. Astfel, vizitatorii vor putea admira, dar si cumpara la pret de producator, covoare lucrate sau innodate manual, costume populare, artizanat textil, din lemn si metal, impletituri din fibre vegetale, ceramica, icoane pictate manual, papusi folclorice, ornamente din sticla pentru pomul de Craciun etc., lucrate in zone cu traditie, precum Horezu, Suceava, Tismana, Brasov, Cisnadie, Iasi, Focsani, Arad, Craiova, Miercurea Ciuc, dar si Bucuresti. Potrivit vicepresedintei UCECOM, Ivona Ursescu, in medie, la fiecare editie a targului au participat peste 35 de expozanti, prezentarile efectuate insumand un numar de peste 3.500 de modele din 11 grupe de produse. La editia de primavara din acest an a targului, au participat 28 de organizatii cooperative si 8 firme din afara sistemului. -Este foarte bine ca avem si participare din exterior, pentru ca stimuleaza competitia. In acest fel, produsele firmelor din cadrul cooperatiei vor deveni mai competitive, pentru ca vor fi nevoite sa se alinieze la aceste standarde-, a precizat Ursescu. Avand in vedere ca TINART a devenit o manifestare traditionala a cooperatiei mestesugaresti, pentru cresterea prestigiului acesteia, in 2003, a fost inregistrata la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM).