Deschiderea ofertelor depuse in vederea atribuirii contractului de consultanta pentru finalizarea procesului de privatizare a Romtelecom va avea loc azi, 29 ianuarie, informeaza un comunicat al Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI).
Termenul-limita de depunere a ofertelor a expirat ieri, 28 ianuarie, ora 16.00.
La sfarsitul anului trecut, MCTI a selectat companiile JP Morgan, Schroder Salomon Smith Barney si SG Conseil Pays Emergents pentru atribuirea contractului de consultanta. Consultantul va asigura serviciile de contabilitate, consultanta fiscala, studiere a pietei si sondaje, precum si de consultare pentru afaceri si management.
Plata consultantului se va realiza prin procent negociat din valoarea actiunilor vandute, iar durata-limita de prestare a serviciilor va fi de un an de la data semnarii contractului. De asemenea, perioada pentru care ofertantul trebuie sa-si mentina oferta valabila este 12 luni.
In decembrie 1998, compania OTE a achizitionat 35% din capitalul social al Romtelecom pentru suma de 675 milioane de dolari, iar prin contractul de privatizare a primit dreptul de uzufruct asupra a inca 16% din actiuni. La mijlocul anului trecut, conducerea OTE a anuntat ca intentioneaza sa-si majoreze cota de participare la capitalul Romtelecom pana la 51%.
Compania Romtelecom a inregistrat, in primele noua luni ale anului 2001, un profit net de 8,6 milioane de euro, cu 55,7% sub nivelul consemnat in perioada corespunzatoare a anului precedent, rezultatele financiare fiind influentate negativ de costurile legate de lansarea retelei DCS 1800 a subsidiarei sale Cosmorom.
Pe ansamblul primelor noua luni, compania a realizat venituri operationale in valoare de 705 milioane de euro si un profit calculat inainte de deducerea impozitelor, dobanzilor, amortizari si variatii de curs valutar de 151,8 milioane de euro, in scadere cu 31,8% raportat la perioada similara a anului anterior.
La sfarsitul lunii septembrie 2001, Romtelecom avea 4,04 milioane de abonati.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane