Modificarile ce vor fi operate in Consiliul de Conducere al Fondului Proprietatea ii lasa indiferenti pe cei vizati in mod direct de solutia guvernului Tariceanu, referitoare la despagubirea fostilor proprietari deposedati in mod abuziv in perioada comunista.
-Pe noi mai putin ne intereseaza cine se afla la conducerea sau in conducerea acestui Fond. Noi suntem nemultumiti de solutia in sine, pe care o consideram imorala-, ne-a declarat presedintele Asociatiei Proprietarilor Deposedati Abuziv, Maria Teodoru (foto). Premierul Calin Popescu Tariceanu a refuzat sa dea mai multe detalii in acest sens. -Pana in prezent s-au observat diverse tendinte speculative – care intr-o economie de piata sunt firesti – desi, subliniez, nu condamn operatiunile speculative, ar fi absolut penibil, dar in acest fel menirea Fondului Proprietatea, ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati abuziv in perioada comunista, nu este indeplinita-, a precizat Tariceanu.
Nu se stie inca concret la ce varianta va recurge seful executivului pentru intarirea rolului acestui organism, criticat vehement in ultima vreme chiar si de catre prietenii de coalitie ai Partidului National Liberal. Pe de o parte, exista voci care vorbesc despre schimbarea componentei Consiliului de Supraveghere si mentinerea in fruntea acestuia a actualului presedinte, Nicolae Ivan, iar pe de alta parte, se vehiculeaza schimbarea lui Ivan cu Nicolae Cinteza, directorul Directiei de supraveghere din BNR. Pana la o decizie oficiala in acest sens, este cert ca premierul doreste intarirea capacitatii de comunicare de la nivelul Fondului, prin implicarea Bancii Nationale a Romaniei. -Am avut o consultare cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, pe aceasta tema, pentru ca, in opinia mea, banca centrala ar trebui sa detina un rol important in supravegherea Fondului-, a precizat Tariceanu.