Ultimele declarații ale președintelui PSD, domnul Liviu Dragnea, cu privire la regândirea sau chiar la renunțarea definitivă la cota unică de impozitare, în situația nefericită în care PSD ar putea ajunge din nou la guvernare după alegerile parlamentare, ar putea fi catalogate de către specialiștii în comunicare ca fiind o ‘ciorbă reîncălzită’, care nu are nici gust și nici valoare nutrițională. Nu trebuie să uităm că această temă a fost de departe cel mai important punct al campaniei PSD din anii 2011-2012, iar astăzi liderii socialiști îi umilesc pe români, considerând că aceștia mai pot fi înșelați încă o dată.
Este trist modul în care PSD își aduce aminte de angajați, pensionari și mediul de afaceri, doar o dată la patru ani, iar și atunci promite lucruri care nu vor schimba deloc în bine viața celor care muncesc și au muncit. Tocmai pentru aceste motive, nu trebuie să dăm uitării faptul că, deși PSD a vorbit în anii 2011-2012 de o reducere a impozitării pentru veniturile mici, imediat ce au venit la guvernare au lovit cu toată puterea direct în cei cu venituri reduse.
De exemplu, imediat cum PSD a preluat guvernarea, în loc să reducă impozitul pe venit, au majorat impozitele locale cu 16,6%, lovind chiar în persoanele cu venituri mici. O altă măsură luată la începutul anului 2013 a fost supraimpozitarea veniturilor micilor fermieri, adică exact a acelor persoane care obțin venituri din muncă și care nu sunt dependente de statul român. O altă minciună marca PSD este legată de renunțarea la impozitarea pensiilor, lucru promis înainte de a ajunge la guvernare în 2012. și această măsură a fost uitată în timpul guvernării PSD și este fluturată din nou în fața pensionarilor.
Tocmai pentru această lipsă de viziune și demagogie, PSD nu trebuie și nu va veni la guvernare după alegerile din toamna acestui an, pentru că românii identifică deja guvernarea PSD ca fiind guvernarea care a dat cu o mână și a luat cu 2 mâini, iar viața lor nu s-a schimbat deloc în bine.
Fără a intra în discuții tehnice privind avantajele uriașe pe care le-a adus și le aduce cota unică de impozitare, trebuie spus că o revizuire a cotei unice, în sensul scăderii acesteia pentru românii cu venituri reduse, nu le-ar aduce acestora decât câțiva lei în plus în buzunar! Așadar, această promisiune a PSD seamănă izbitor cu strigătele disperate ale unui fost politician român, care, văzând că pierde puterea, promitea majorări de alocații cu câțiva leuți.
PSD și domnul Dragnea trebuie să înțeleagă că România trebuie să iasă definitiv din această logică economică păguboasă în care a împinsă guvernarea Ponta, care au făcut din țara noastră una dintre cele mai sărace state din Uniunea Europeană, dependentă de importuri și cu un capital autohton slăbit și de criză și de o guvernare păguboasă în anii 2012-2015.
PSD trebuie să înțeleagă odată pentru totdeauna că românii nu au nevoie de milă sau de cadouri otrăvite de la politicieni! Românii au nevoie de locuri de muncă bine și foarte bine plătite, comparabile cu salariile vest-europene! Tinerii români au nevoie de sprijin concret și direct în formarea lor profesională, formare pe care PSD a distrus-o din temelii! Nici mediul de afaceri nu are nevoie de mila PSD! Agenții economici vor doar predictibilitate a politicilor guvernamentale și de investiții publice eficiente, de forță de muncă bine pregătită pentru a rezista competiției din spațiul Uniunii Europene și de concurență reală și loială pe piețe.
România competitivă nu este doar un slogan, ci proiectul nostru pentru o țară care trebuie să iasă definitiv din spirala sărăciei, a pensionarilor umiliți, a angajaților prost plătiți, a șomerilor care nu găsesc un loc de muncă, a investițiilor străine directe care ne ocolesc constant, a tinerilor care fug peste hotare imediat ce au terminat școala. Sunt lucruri pe care PSD nu le-a înțeles nici cu Victor Ponta președinte și pare a nu le înțelege nici sub conducerea domnului Liviu Dragnea.
Analiză realizată de fostul ministru de Finanțe Gheorghe IALOMIȚIANU, declarat în anul 2011 de prestigioasa publicaţie „The Banker”, ministrul de Finanţe al anului în Europa.