Regia Autonoma Romtehnica va fi transformata in compania nationala Romtehnica si se va afla in coordonarea Ministerului Apararii Nationale (MApN), potrivit unei hotarari aprobate de Guvern.
Compania Nationala Romtehnica va prelua integral capitalul fostei regii autonome si va avea un capital initial de 98,9 miliarde de lei, detinut in totalitate de statul roman, reprezentat de MApN. Capitalul social este divizat in 989.040 de actiuni, cu valoare nominala de 100.000 de lei. Consiliul de Administratie al companiei va fi format din cinci membri, din care unul va fi reprezentant al Ministerului Finantelor Publice.
Doua terenuri, cu o suprafata totala de aproximativ 10.000 de metri patrati si suprafata construita de 814 metri patrati, apartinand Ministerului Apararii, vor fi trecute din domeniul public al statului in domeniul privat al statului si vor fi transmise, cu titlu gratuit, Companiei Nationale Romtehnica.
Principalul obiect de activitate al noii companii este importul produselor, echipamentelor, instalatiilor, pieselor de schimb si materialelor de tehnica militara, tehnologiilor, asistentei tehnice si serviciilor in domeniul tehnicii militare, precum si alte operatiuni de comert intern si exterior, de consultanta, de turism intern si international, care sa ii asigure sustinerea activitatii de baza, in conditiile obtinerii de profit.
Salariatii regiei autonome vor fi preluati prin transfer de noua companie, iar cadrele militare care activeaza la Romtehnica vor fi trecute in rezerva, cu posibilitatea angajarii in cadrul companiei sau vor fi puse la dispozitia Ministerului Apararii.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane