Reprezentantii firmei germane Buhler, care au furnizat societatii vasluiene Muntenita o moara, au fost trimisi la plimbare de conducerea societatii, desi venisera cu mandat oficial din partea administratorului judiciar sa inventarieze stadiul in care se afla utilajul. Directorul general al Muntenitei, Vasile Paraschiv, care trebuia sa permita accesul delegatilor germani in firma, nu a fost de gasit.
Muntenita are datorii uriase si o intreaga lista de creditori. Cea mai mare suma, circa 100 miliarde de lei, o are de recuperat Raiffeisen Bank, fosta Banca Agricola, care a acordat, in 1999, un credit firmei din Vaslui, tocmai pentru a achitiona moara Buhler. Intrucat banca are gajuri pe o parte din patrimoniul Muntenitei, inclusiv pe moara, a cerut sa fie verificat stadiul in care se afla bunurile. A fost nevoie de prezenta specialistilor din Germania, care insa nu au avut cum sa verifice ceva, accesul in firma nefiindu-le permis.
Muntenita Vaslui este un caz celebru in Romania, care a adunat sute de pagini, legate in cinci volume groase, ajunse acum pe masa Tribunalului Bucuresti, Sectia a VII-a Comerciala. Pe lista celor peste 60 de creditori ai Muntenitei se afla firme private, institutii de stat, cum ar fi Primariile Vaslui si Barlad, AVAS, dar si societatile Iris Barlad, Iris Company Bucuresti, Panipat Iris Vaslui, Mondial Tranzit Vaslui, patronate de aceeasi persoana – Maricica Iovita, cea care controleaza din umbra si societatea Muntenita Vaslui.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane