Home Economic-Financiar SIF-urile au luat-o iar la vale

SIF-urile au luat-o iar la vale

DISTRIBUIŢI

Societatile de Investitii Financiare (SIF) au intrat in perioada ex-dividend si, din nou, pe un trend descendent. Indicele BET – FI a pierdut, vineri, 1,33%, cea mai mare scadere, cu 2,64%, fiind inregistrata de titlurile SIF 2 Moldova. -In mare parte, corectiile ar fi trebuit sa se fi epuizat in sedinta de astazi (n.r. – vineri), iar faptul ca SIF-urile au trecut in ex-dividend nu ar trebui sa mai fie o problema incepand cu sesiunea de tranzactionare de luni-, ne-a declarat directorul de tranzactionare al Prime Transaction, Alin Brendea.

Tilturile SIF 4 Muntenia au pierdut 2,45%, incheind saptamana la 1,59 RON/actiune, cele ale SIF 5 Oltenia au coborat cu 1,12%, pana la pretul de 2,66 RON/actiune, iar titlurile SIF 1 Banat Crisana s-au depreciat cu 0,43%, pana la 1,59 RON/actiune. Numai titlurile SIF 3 Transilvania au ramas la cursul sedintei precedente, de 2,19 RON/actiune. SIF 5 Oltenia s-a mentinut in topul preferintelor investitorilor, cumuland 2,69 milioane RON. Si valoarea totala a tranzactiilor a scazut in ultima sedinta a saptamanii, ajungand la 5,10 milioane euro (17,68 milioane RON), jumatate din rulaj fiind reprezentat de schimburile cu titluri SIF. Se pare ca Bursa de Valori Bucuresti (BVB) nu poate ramane la volume interesante si pe crestere in lipsa unor evenimente care sa o sustina, iar acest lucru nu se resimte doar la nivelul sectorului financiar. Pe de alta parte, pe pietele est-europene au fost inregistrate, vineri, scaderi de 2-3%. -In contextul unui regres regional, putem spune ca Bursa de Valori Bucuresti a avut o evolutie buna, tinand cont ca atat indicele BET, cat si BET – Compozit au incheiat pe crestere, cu 0,47, respectiv 0,55%-, a explicat Alin Brendea.

Nevoie acuta de noi emitenti

-Piata noastra este foarte mica si trebuie sa avem in vedere ca doar cateva societati se afla, in mod curent, in atentia investitorilor. Totodata, investitorii autohtoni nu au o putere financiara prea mare, iar in lipsa celor straini, piata nu se misca-, este de parere Laurentiu Rosoiu, broker la Active International. La randul sau, analistul Prime Transaction apreciaza ca -nu avem o bursa care sa obtina, zi de zi, tranzactii mai mari fara evenimente stimulante. In lipsa unor emitenti puternici, piata nu va putea depasi astfel de perioade. Singurul aspect pozitiv al perioadelor cu lichiditate scazuta ramane posibilitatea de a aparea preturi mai bune de achizitie-.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.