Anuntata privatizare a combinatului Siderurgica Hunedoara -la pachet- cu intreprinderea Petrotub Roman, schema din care a fost exclus Combinatul Siderurgic Resita (CSR) a aprins spiritele in randul muncitorilor de la acesta din urma.
Ieri, Federatia Sindicala Metarom a amintit ca planul de redresare a CSR, aprobat in luna ianuarie, prevedea scoaterea la privatizare a combinatului de pe malurile Barzavei impreuna cu Petrotub. Planul respectiv fusese elaborat dupa ce, la 1 ianuarie 2003, CSR -a trecut din nou la stat-, punandu-se astfel capat unei privatizari nereusite cu firma americana Noble Ventures.
-Punctul forte al redresarii imediate viza repornirea societatii in conexiune cu Petrotub, CSR urmand sa devina furnizor de tagla pentru societatea din Roman. Rezolvarea de perspectiva a fost sustinuta de ideea enuntata cu acel prilej, si anume cea a vanzarii in pachet a CSR cu Petrotub-, se arata in comunicatul Metarom.
Urmare a asocierii cu Petrotub, productia la Resita a repornit si a ajuns si la niveluri cantitative si calitative superioare. Cand totul parea ca merge ca uns, la inceputul lunii iulie doua declaratii facute de premierul Adrian Nastase si de presedintele APAPS, Ovidiu Musetescu, au tulburat apele la Resita.
Sindicalistii sunt nemultumiti de afirmatiile premierului potrivit carora Romania nu are nevoie de sapte intreprinderi producatoare de otel. Apoi, dl Musetescu a anuntat ca Petrotub se va privatiza la pachet cu Siderurgica Hunedoara.
-Ne intrebam de ce APAPS nu ia in considerare o privatizare la pachet Petrotub-Siderurgica-CSR, modalitate folosita de polonezi pentru a vinde catre ISPAT un holding format din trei combinate siderurgice-, se mai arata in comunicatul mentionat.
Home Economic-Financiar Sindicalistii de la Resita se simt exclusi din schema privatizarii -la pachet-