Home Economic-Financiar Sistemul de imbunatatiri funciare este subfinantat

Sistemul de imbunatatiri funciare este subfinantat

DISTRIBUIŢI

Trei federatii sindicale din domeniul imbunatatirilor funciare sustin ca ravagiile facute de inundatii -sunt consecinta directa a deciziilor aberante ale guvernantilor care, in mod sistematic, au decis subfinantarea grava a sistemului-.


Sindicalistii le sugereaza actualilor guvernanti sa analizeze situatia actuala a sistemului de imbunatatiri funciare sub toate aspectele, sa evidentieze adevaratele cauze, astfel incat sa poata fi luate masuri corecte pentru a preveni astfel de dezastre.

Federatiile sindicatelor din imbunatatiri funciare, afiliate la CNS Cartel ALFA, protesteaza fata de acuzatiile aduse de guvernanti, care transforma sectorul de imbunatatiri funciare in principalul vinovat pentru efectul inundatiilor asupra tarii. -Numai prin amenajarile de imbunatatiri funciare pot fi prevenite si diminuate efectele unor factori de risc, cum sunt: seceta, inundatiile, excesul de umiditate, eroziunea solului, alunecarile de teren sau poluarea-, sustin sindicalistii.

La aceasta data, sunt realizate amenajari pe 3,2 milioane de hectare pentru irigatii, 3,17 milioane de hectare pentru desecare si drenaj, pe 2,2 milioane de hectare pentru combaterea eroziunii solului si pe un milion de hectare in vederea apararii impotriva inundatiilor.

Din 1989, sumele alocate ca subventii pentru acest sector au scazut in fiecare an. Daca in 1989 pentru exploatarea sistemelor de irigatii erau alocate subventii in valoare de 103 milioane de dolari, acestea au ajuns la doar 26 milioane de dolari in 2005. Si in cazul lucrarilor de desecare si drenaj subventiile au scazut de la 45 milioane de dolari in 1989, la 8 milioane de dolari, anul acesta. Sumele cu care statul sustine lucrarile de combatere a eroziunii solului au scazut in 15 ani de la 20 milioane de dolari la 5 milioane de dolari. Pentru apararea impotriva inundatiilor, statul acorda in acest an subventii in valoare de 2 milioane de dolari, fata de 5 milioane, in 1989.

Activitatea in acest sector s-a redus in ultimii 15 ani cu 75%, din cei 30.000 de angajati de dinainte de *89 ramanand in sistem doar 8.344.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.