Home Economic-Financiar Tarifele pentru actiunile veterinare publice, mai mari cu 30%

Tarifele pentru actiunile veterinare publice, mai mari cu 30%

DISTRIBUIŢI

Preturile pe care ANSVSA le va plati medicilor concesionari au crescut in medie cu 30% pentru toate operatiunile pe care acestia le vor face in cadrul programelor nationale. Pentru actiunile din cadrul programului de identificare si inregistrare a animalelor, tarifele pe care le va plati ANSVSA s-au dublat chiar fata de cele platite anul trecut.

In urma mai multor runde de negocieri, reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si cei ai medicilor veterinari au batut in cuie tarifele pentru anul 2006, pe care statul le va plati pentru manopera actiunilor sanitar-veterinare publice de interes national. Desi din partea Autoritatii documentul care atesta intelegerea la care au ajuns cele doua parti este semnat chiar de vicepresedintele institutiei, Dan Marcu, surse apropiate negocierilor ne-au declarat ca ANSVSA intentioneaza sa conteste acest act si sa reia negocierile.

Motivul: medicii au obtinut tarife mult prea mari fata de cele pe care reprezentantii ANSVSA intentionau sa le ofere pentru fiecare actiune in parte. Delegatia ANSVSA a fost completata de directorul economic Ion Nadeje si de directorul Gabriel Predoi.

Conform procesului verbal incheiat la finalul negocierilor, medicii concesionari de libera practica vor fi platiti pentru 11 tipuri de programe derulate pe raza localitatii, la data si locul stabilite de medicul veterinar. Tarifele sunt in medie cu 30% mai mari decat cele oferite anul trecut, dublandu-se chiar in cazul identificarii animalelor.

-Sunt niste tarife apropiate de adevar. Ceea ce ofera acum ANSVSA este foarte aproape de tarifele stabilite de comun acord in Colegiul Medicilor-, ne-a declarat medicul veterinar Mihai Costache, presedintele Colegiului Medicilor Ilfov, membru in comisia de negociere a tarifelor.

In conformitate cu noile tarife negociate, recoltarile de sange vor fi platite cu 5 RON – atat pentru animalele mari, cat si pentru cele de talie mica – si cu 1 RON pentru pasari, recoltarile de probe si de organe pentru animalele mari vor costa 20 RON, iar pentru cele de talie mica 10 RON. Recoltarea probelor de sange va costa intre 0,5 RON si 5 RON, in functie de talia animalului. Testele rapide pentru diagnostic vor costa Autoritatea 5 RON pe bucata, iar activitatile de depistare prin examen alergic variaza intre 7,7 RON si 12 RON.

Manopera de identificare si inregistrare sau operatiunile in baza de date cu animale inregistrate va costa 15 RON pentru bovine si 3 RON pentru ovine, caprine si porcine.

Transportul probelor de sange, organe, tesuturi si al altor probe pentru analizele de laborator va costa 0,5 RON. Si examenele trichinelorscopice s-au scumpit, ajungand la 7 RON.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.