Home Economic-Financiar Termopanele si centralele de apartament vor deveni deductibile

Termopanele si centralele de apartament vor deveni deductibile

DISTRIBUIŢI

La numai o zi de la stabilirea noii formule a executivului, cea care va lasa ultima imagine a actului guvernamental pe retina alegerilor de anul viitor, cabinetul Nastase incearca noi masuri care sa prinda bine populatiei. Astfel, incepand cu anul viitor, Ministerul Finantelor va putea introduce in Legea Codului fiscal, la capitolul cheltuieli deductibile, toate investitiile populatiei facute pentru modernizarea imobilelor. Potrivit ministrului finantelor, Mihai Tanasescu, prima dintre variantele aflate in lucru in momentul de fata din acest punct de vedere ar fi aceea ca statul sa deduca cheltuielile facute pentru achizitionarea de termopane, centrale de apartament, operatiune care ar incuraja conservarea caldurii in casele romanilor.

Seful Finantelor a comentat ca aceasta solutie nu ar afecta veniturile bugetare, ci, dimpotriva, ar duce la incurajarea puternica a investitiilor pentru modernizarea imobilelor, ceea ce ar duce la infiintarea de noi locuri de munca in sectoarele care produc astfel de materiale pentru locuinte.


Dupa definitivarea noii formule a Cabinetului Nastase, cea care probabil va lasa ultima imagine a actului guvernamental pe retina alegerilor de anul viitor, executivul se pregateste sa intre-n painea alegerilor luand cateva masuri care sa aiba priza la vulg. La nici o luna de la ultima masura populista, cand s-a hotarat ca vinurile sa nu mai fie atat de scumpe, renuntandu-se la accizare, guvernul, prin intermediul aceluiasi ministru de finante, Mihai Tanasescu, continua cu aceeasi -placa-. De aceasta data sloganul -ieftineste, Doamne, bautura!- va fi completat cu o alta masura, care va cantari greu in atitudinea electoratului: incepand cu anul viitor, statul va include in Legea codului fiscal, la capitolul deductibilitati, toate cheltuielile populatiei pentru modernizarea imobilelor. Primul gand al intentiilor guvernamentale a fugit la deducerea din impozite a cheltuielilor care se vor face pentru conservarea caldurii, operatiune realizabila prin achizitionarea de termopane, centrale de apartament sau chiar de bloc…

Case cu de toate…

Toate sumele pe care populatia le va folosi pentru izolarea termica a apartamentelor si mentinerea caldurii in locuinte ar putea fi tratate drept cheltuieli deductibile si scazute din impozite. Anuntul a fost facut chiar de ministrul finantelor, Mihai Tanasescu, in cadrul discutiilor pe tema noului Cod fiscal, organizate de FinMedia. -O astfel de prevedere ar putea fi inclusa in Codul fiscal, existand posibilitatea ca aceasta sa fie aplicata si in cazul persoanelor care investesc pentru modernizarea apartamentelor si pentru instalarea centralelor termice de bloc sau de apartament. Astfel, o persoana care face cheltuieli pentru imbunatatirea apartamentului, prin montarea termopanelor, faiantei sau chiar a centralelor termice ar putea sa si le deduca-, a precizat Mihai Tanasescu. O data cu aceste prevederi, romanii vor avea posibilitatea sa-si indeplineasca visul care o data reprezenta doar o fata morgana: -case ca-n Neckerman-!

Seful Finantelor a comentat ca aceasta solutie nu ar afecta veniturile bugetare, ci, dimpotriva, ar duce la incurajarea puternica a investitiilor pentru modernizarea imobilelor, lucru care la randu-i ar reduce consumul de energie termica din apartamente si s-ar infiinta noi locuri de munca in sectoarele care produc astfel de materiale pentru locuinte. -In prezent analizam daca acest gen de deductibilitati va fi aplicat pe familie sau pe fiecare persoana in parte-, a conchis Tanasescu.

-Stuful- fiscal va fi defrisat

Primul-ministru Adrian Nastase a precizat ca proiectul de Cod fiscal pe care ministrul Finantelor il va pune in aplicare incepand cu anul viitor va scapa populatia de haosul legislativ care caracteriza plaja de legi fiscale existente pana in momentul de fata. -Fiscalitatea de la noi a fost foarte des caracterizata din mai toate directiile ca o <frana> in procesul de crestere economica, cu prea multe taxe si cu o legislatie stufoasa. Din aceasta cauza, a aparut necesitatea Codului fiscal, care sa asigure coerenta si claritate-, a precizat premierul.

Potrivit prezentarii facute saptamana trecuta de Ministerul Finantelor, proiectul Codului fiscal prevede scutirea de impozit pentru veniturile realizate de specialistii IT sau de catre sportivi. In aceeasi masura, se intentioneaza introducerea unor serii de deductibilitati pentru asigurarile de locuinte si contributiile asigurarilor private de sanatate. Codul fiscal si de procedura fiscala cuprinde toate reglementarile referitoare la taxele si impozitele administrate de Ministerul Finantelor Publice, precum impozitul pe venit, taxa pe valoarea adaugata, accize, taxe si impozite locale si reguli clare privind procedurile de colectare a veniturilor. -Legea este finalizata in proportie de 50%, guvernul urmand sa o adopte la inceputul lunii septembrie, dupa ce va avea pe masa toate parerile reprezentantilor mediului de afaceri-, a mai spus oficialul guvernamental.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.