Home Economic-Financiar Tractorul a incheiat un contract cu firma turca Hattat Tarim Makinalari

Tractorul a incheiat un contract cu firma turca Hattat Tarim Makinalari

DISTRIBUIŢI

Tractorul Brasov a incheiat un contract cu firma turca Hattat Tarim Makinalari in valoare de 290 milioane de dolari privind livrarea a 40.000 de tractoare, in urmatorii 12 ani.

Directorul general al societatii Tractorul, Petre Filip, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca uzina brasoveana va castiga din aceasta colaborare 117 milioane de dolari.

Conform declaratiilor lui Filip, pana la sfarsitul acestui an, societatea Tractorul va livra 300 de tractoare, cu care se va realiza o sondare a pietei din Turcia. Ulterior, colaborarea dintre cele doua parti vizeaza livrarea catre firma turceasca a unor componente de tractoare fabricate la Brasov. In anul 2002, contractul prevede ca uzina brasoveana sa furnizeze 80% din componentele tractoarelor, urmand ca asamblarea acestora sa se realizeze in Turcia, 20% dintre componente fiind asigurate de partenerul turc.

Pana in 2007, firma Hattat Tarim Makinalari isi propune sa asigure pana la 65% din componentele tractoarelor.

Firma Hattat Tarim Makinalari este clasata printre primele o suta de societati comerciale din Turcia. Societatea brasoveana a mai avut un contract de o anvergura similara, care a fost incheiat in 1965 cu o firma din Iran. Contractul s-a derulat pe o perioada de aproape 30 de ani.

Petre Filip a mai spus ca, in prezent, societatea are un contract in derulare cu patru firme din Iran. Tractorul ar fi trebuit sa produca pentru piata iraniana, in acest an, 4.500 de tractoare. Directorul a afirmat ca tractoarele nu au fost livrate deoarece intre Romania si Iran nu exista un contract bilateral de cooperare, astfel incat produsele romanesti sa fie incluse pe lista produselor subventionate de stat. Filip spune ca premierul Adrian Nastase i-a promis ca il va sustine in acest sens.

-Cu aceste doua piete si cu celelalte care sunt active ar trebui sa ajungem la un echilibru, adica 50% din productie sa fie destinata pietei interne si 50% exportului-, a precizat Petre Filip.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.