Home Economic-Financiar Tractorul Brasov cere suplimentarea subventiilor pentru achizitiile interne

Tractorul Brasov cere suplimentarea subventiilor pentru achizitiile interne

DISTRIBUIŢI

Acordarea recenta a subventiilor in valoare de 100 miliarde de lei, pentru sustinerea activitatii Tractorul Brasov, se pare ca nu a fost de ajuns. Potrivit liderului de sindicat de pe platforma brasoveana, Gheorghe Apostu, societatea a solicitat suplimentarea subventiei guvernamentale pentru achizitionarea de tractoare si utilaje agricole cu inca 150 miliarde de lei.

Subventiile acordate in luna august, din care 85% i-au revenit uzinei, s-au epuizat, iar comenzile pentru piata interna nu exista. -Pentru luna octombrie, exista o comanda de 200 de tractoare pentru export, iar pentru piata interna, nici o comanda. Acest lucru ne va duce in situatia de a nu mai putea plati utilitatile si furnizorii si nu vom putea plati salariile-, a declarat liderul de sindicat. In aceste conditii, Apostu cere autoritatilor de la Bucuresti sa ia urgent o masura politica pentru ca activitatea de pe platforma sa decurga in bune conditii pana la data privatizarii. O noua intalnire cu premierul Calin Popescu Tariceanu va avea loc intre 3 si 7 octombrie, ocazie cu care va fi expusa situatia grea in care se gaseste uzina. Acordarea subventiilor din luna august s-a soldat cu demisia ministrului de finante Ionut Popescu, care a refuzat sa isi puna semnatura pe documentul care consfintea alocarea fondurilor. Premierul Tariceanu declara la acea vreme ca -pana la privatizare, uzina va fi sprijinita. Se vor acorda subventii pentru agricultura, asa cum s-au acordat si pana acum-.

In prezent, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului poarta negocieri cu firma indiana Mahindra&Mahindra pentru trecerea in proprietatea privata a pachetului majoritar de actiuni pe care statul il are la Tractorul Brasov. Aceasta este a doua incercare de privatizare a societatii, dupa ce acordul incheiat in 2003 cu firma italiana Landini nu a fost finalizat, pentru ca investitorul a decis sa nu mai preia uzina. In prezent, pe platforma brasoveana lucreaza in jur de 3.000 de salariati.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.