Acordarea recenta a subventiilor in valoare de 100 miliarde de lei, pentru sustinerea activitatii Tractorul Brasov, se pare ca nu a fost de ajuns. Potrivit liderului de sindicat de pe platforma brasoveana, Gheorghe Apostu, societatea a solicitat suplimentarea subventiei guvernamentale pentru achizitionarea de tractoare si utilaje agricole cu inca 150 miliarde de lei.
Subventiile acordate in luna august, din care 85% i-au revenit uzinei, s-au epuizat, iar comenzile pentru piata interna nu exista. -Pentru luna octombrie, exista o comanda de 200 de tractoare pentru export, iar pentru piata interna, nici o comanda. Acest lucru ne va duce in situatia de a nu mai putea plati utilitatile si furnizorii si nu vom putea plati salariile-, a declarat liderul de sindicat. In aceste conditii, Apostu cere autoritatilor de la Bucuresti sa ia urgent o masura politica pentru ca activitatea de pe platforma sa decurga in bune conditii pana la data privatizarii. O noua intalnire cu premierul Calin Popescu Tariceanu va avea loc intre 3 si 7 octombrie, ocazie cu care va fi expusa situatia grea in care se gaseste uzina. Acordarea subventiilor din luna august s-a soldat cu demisia ministrului de finante Ionut Popescu, care a refuzat sa isi puna semnatura pe documentul care consfintea alocarea fondurilor. Premierul Tariceanu declara la acea vreme ca -pana la privatizare, uzina va fi sprijinita. Se vor acorda subventii pentru agricultura, asa cum s-au acordat si pana acum-.
In prezent, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului poarta negocieri cu firma indiana Mahindra&Mahindra pentru trecerea in proprietatea privata a pachetului majoritar de actiuni pe care statul il are la Tractorul Brasov. Aceasta este a doua incercare de privatizare a societatii, dupa ce acordul incheiat in 2003 cu firma italiana Landini nu a fost finalizat, pentru ca investitorul a decis sa nu mai preia uzina. In prezent, pe platforma brasoveana lucreaza in jur de 3.000 de salariati.