Companiile JP Morgan, Schroder Salomon Smith Barney si SG Conseil Pays Emergents au fost selectate pentru etapa a doua a procedurii de negociere in vederea atribuirii contractului de consultanta pentru finalizarea procesului de privatizare a Romtelecom, informeaza Ministerul Comunitcaiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI).
Negocierile care urmeaza sa se desfasoare cu reprezentantii celor trei firme vor conduce la intocmirea documentatiei finale pentru elaborarea si prezentarea ofertei. Consultantul MCTI pentru privatizarea Romtelecom va fi selectat pana la sfarsitul lunii ianuarie 2002.
Plata consultantului se va realiza prin procent negociat din valoarea actiunilor vandute, iar durata-limita de prestare a serviciilor va fi de un an de la data semnarii contractului. De asemenea, perioada pentru care ofertantul trebuie sa-si mentina oferta valabila este 12 luni.
Cota optima a capitalului Romtelecom care va fi scoasa la vanzare va fi stabilita de MCTI in functie si de recomandarile consultantului.
Termenul-limita de inscriere la negocierea competitiva pentru desemnarea consultantului a fost de 15 decembrie, data pana la care au depus scrisori de interes si documente de calificare zece banci de investitii si firme internationale de consultanta. Acestea au fost Epic European Privatisation & Investment Corporation, Squire Sanders & Dempsei LLP, Schroder Salomon Smith Barney, SG. Conseil Pays Emergents, CA & IB Corporate Finance, Berantungs GmbH, Pricewaterhouse Coopers, Rothschild Conseil International, JP Morgan, ING Barings si Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP. Firmele interesate au depus documentatii pentru intreaga gama de servicii solicitate: contabilitate, consultatii fiscale, studiere a pietei si sondaje, precum si de consultare pentru afaceri si management.
In decembrie 1998, compania OTE a achizitionat 35% din capitalul social al Romtelecom pentru suma de 675 milioane de dolari, iar prin contractul de privatizare a primit dreptul de uzufruct asupra a inca 16% din actiuni. La mijlocul acestui an, conducerea OTE a anuntat ca intentioneaza sa-si majoreze cota de participare la capitalul Romtelecom pana la 51%.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane