Home Economic-Financiar UDMR si Curtea Constitutionala au readus cooperatia in pragul nationalizarii

UDMR si Curtea Constitutionala au readus cooperatia in pragul nationalizarii

DISTRIBUIŢI

Un nou episod din tragedia prin care trece miscarea cooperatista din Romania – amenintata cu spectrul nationalizarii – s-a consumat in cursul acestei saptamani, cand Curtea Constitutionala a respins obiectiunile de neconstitutionalitate a unor articole ale legii privind organizarea si functionarea cooperatiei. Obiectiunile au fost formulate de 126 deputati provenind din PD, PNL, PSD, PRM, grupul minoritatilor nationale si din randurile parlamentarilor independenti. Cooperatorii mestesugari considera aceasta decizie ca fiind -total nedemocratica- si adoptata -sub o puternica presiune politica din partea unor reprezentanti ai UDMR-. Reprezentantii mestesugarilor sunt nemultumiti de faptul ca, in loc sa se aduca o serie de corecturi pentru a-i asigura un minimum de concordanta cu legislatia europeana, respingerea obiectiunilor -mentine aceasta lege in situatia de a incalca principiile si valorile cooperatiste, recomandarile ONU si ale Organizatiei Internationale a Muncii, aducand grave prejudicii intereselor fundamentale ale membrilor cooperatori-.

Colegiul Executiv al Consiliului National de Conducere al Cooperatiei Mestesugaresti solicita presedintelui Romaniei, Traian Basescu, sa nu promulge legea privind organizarea si functionarea cooperatiei si sa o trimita parlamentului pentru reexaminare.


Reprezentantii mestesugarilor reclama decizia Curtii Constitutionale de a respinge obiectiunile de neconstitutionalitate a unor articole ale legii privind organizarea si functionarea cooperatiei formulate de 126 deputati provenind din PD, PNL, PSD, PRM, grupul minoritatilor nationale si parlamentarilor independenti. Controversatul proiect de lege privind organizarea si functionarea cooperatiei nu respecta dreptul de proprietate si asociere al cooperatorilor si accentueaza caracterul discriminatoriu la care prin legislatie este supusa cooperatia, se arata intr-un comunicat al Asociatiei Nationale a Cooperatiei Mestesugaresti – UCECOM.

-In societatea democratica de azi nu poate fi adoptata o lege care este respinsa de marea majoritate a celor carora li se adreseaza. Colegiul Executiv, ca reprezentant al intereselor celor 60.000 de cooperatori mestesugari, a hotarat sa actioneze pe toate caile legale interne si internationale pentru a apara interesele legitime ale membrilor-, se mai precizeaza in acelasi comunicat.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.