Home Economic-Financiar Unul dintre competitori a iesit din cursa pentru Petrom

Unul dintre competitori a iesit din cursa pentru Petrom

DISTRIBUIŢI

Privatizarea SNP Petrom este, de departe, cel mai important proces in care s-a implicat Ministerul Economiei si Comertului. Ministrul Dan Ioan Popescu a anuntat, ieri, ca in ultima perioada unii dintre directorii SNP Petrom au fost schimbati din functie, principalul motiv al demiterilor constituindu-l managementul defectuos. -Unii dintre directori au ajuns la varsta de pensionare si poate ca este mai bine sa stea linistiti acasa, ca in cazul fostului director general al Departamentului de procesare a titeiului si a gazelor naturale, Dumitru Ferecus, si al directorului de productie din Petrom, Dumitru Ichim. Dar… mai sunt si altii pe care i-am schimbat din functie-, a declarat Dan Ioan Popescu. Referitor la managementul SNP Petrom, cea mai importanta companie din Romania, Dan Ioan Popescu a mai spus ca -vor fi greu de ascuns unele facturi sau documente-, in conditiile in care Petrom se afla in proces de privatizare, iar asemenea informatii sunt publice si verificate de o serie de auditori si consultanti.

Termenul de prezentare a ofertelor neangajante, prelungit

In legatura cu procesul de privatizare a SNP Petrom, pe data de 10 noiembrie, cele 11 companii si consortii selectate sa mearga mai departe in cursa ar fi trebuit sa prezinte ofertele neangajante. Dan Ioan Popescu a declarat, ieri, ca termenul de prezentare a ofertelor neangajante a fost prelungit cu sapte zile -din considerente juridice-.

Dan Ioan Popescu explicat ca principalul motiv al acestei prelungiri este faptul ca -si data de aparitie a anuntului de privatizare a Petrom, publicat la sfarsitul lunii august, a fost amanata si nu vrem ca vreun competitor sa ne atace in justitie din acest motiv-, a explicat Popescu.

Dan Ioan Popescu a declarat ca una dintre companiile incluse pe lista scurta a anuntat ca renunta la participarea in procesul de privatizare a Petrom. -Majoritatea societatilor au platit caietul de sarcini in valoare de 20.000 de dolari si ne asteptam ca pana pe 17 noiembrie toate cele 10 companii ramase sa faca acelasi lucru-, a spus Dan Ioan Popescu.

Ministrul a tinut sa sublinieze ca termenul de prezentare a ofertelor finale, prevazut pentru data de 31 ianuarie 2004, nu va fi prelungit.

Firmele si consortiile care sunt asteptate sa prezinte ofertele neangajante sunt OMV Austria, ENI Italia, MOL Ungaria, consortiul format din firmele TNK – Rusia BP – Marea Britanie, PKN Orlen – Polonia, Gazprom – Rusia, Hellenic Petroleum – Grecia, Conoco Phillips – Marea Britanie, Occidental Oil & Gas Holding Corporation – SUA, Alon Inc. – SUA si Glencore – Elvetia.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.