Într-o conferință de presă defășurată în fața Spitalului Universitar din București, folosind resursele instituției publice în interesul său personal ceea ce reprezintă infracțiunea delapidare, mimând buna dispoziție și inocența, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei Cătălin Cîrstoiu a anunțat nonșalant că încalcă Ordonanța de Urgență 79/2016 și că asta fac toți colegii lui, chiar dacă astfel sunt în incompatibilitate, deoarece ordonanța nu ar fi bună.
Cîrstoiu recunoaște că parafa lui e folosită ilegal de colegi
Cîrstoiu a recunoscut în această seară că încalcă legea cu bună-știință pentru că Legea 95/2006 a fost modificată în 2016 prin OUG 79, care a introdus un alt regim al incompatibilităților și a creat un haos: managerii, șefii de secții și membrii comitetului director nu pot face nicio activitate de niciun tip.
Reamintim că prin lege, șefi de secție în spitale sunt numiți cadrele didactice cu cel mai mare grad de predare din acea secție, fără concurs.
Întrebat cum de avea hârtia prezentată de presă ca fiind obținută de pacientă de la clinica privată, parafa lui, Cîrstoiu a declarat:
„Parafa mea e expresia competenței mele profesionale. Pentru a veni în sprijinul acelei doamne, care avea o problemă serioasă, colegii mei au considerat că e mai bine să existe acolo parafa mea.
Cîrstoiu pune ANI pe urmele omologilor săi
Unul din jurnaliștii prezenți la conferința de presă i-a atras atenția lui Cîrstoiu că tocmai admite că daă frecvent consultații în clinica privată, deși e ilegal.
Cîrstoiu a răspuns că „toți colegii mei care ocupă astfel de poziții fac astfel de lucruri pentru a debloca haosul indus de OUG 79/2016 a lui Vlad Voiculescu. Toți colegii mei care fac acest lucru o fac pentru că această ordonanță a introdus niște măsuri care nu-i mai dau dreptul unui domn sau unei doamne care conduce o secție, un spital sau e director medical, pentru că toți reprezintă ceva în medicină și nu sunt neica-nimeni, să dea consultații la privat. Pentru că este nevoie să oferim servicii medicale competente pacienților”.
Pe scurt, Cîrstoiu a sugerat că medicii care nu sunt șefi de secții, directori medicali sau manageri nu oferă servicii medicale competente și de aceea, ei, șefii cei competenți încalcă legea.
Adică recunoaște că în privat există înțelegeri neconcurențiale?
Ceea ce nu înseamnă că oug aia ar fi vreo capodoperă.
Adica ce spuneam noi postaci dar si presa de ani de zile despre uni medici care se folosesc de munca lor la spitalele de stat nu prntru tratarea pacientzilor ci pentru directzionare pacientzilor la spitalele lor private (spune acum si Ct.Carstoiu care nu este un medic de familie dintro comuna din Romania ci ditamai Directorul Spitaluli Universitar Bucureshti )pentru tratament pentru ca la spitalul privat nu da nimeni shpaga ci acolo shpaga ti se ia legal pe factura.
Poate ca macar acum parlamentari Romani vor da o lege care sa puna capat acestei nereguli(medic si la stat si la privat) pentru ca legea din Romania spune ca totzi cetatzeni tzari care au asigurare medicala au garantat de stat tratamentul gratuit in caz ca ajung la spital,ori asha cu trimitere la spitalele particulare nu prea este adevarat ce se spune in lege caci ce este platit de asigurarea medicala la stat nu este si la privat.
Alde dom doctor, profesor, director, patron si catindat la primarie nu stie ca o OUG difera de un ordin al ministrului, d-aia a zis ca e OUG dat de Voiculescu, cand, de fapt, a fost semnata si asumata, de toti ministrii din guvernul de la acea data.
Si mai zice domnia sa ca, daca nu ne convine un act juridic, putem sa-l incalcam, fara sa suportam consecinte. Logic, deci, parlamentul, ca legiuitor, este absolut inutil. Pai sa-l desfiintam !
Dl dr recunoaște cu subiect și predicat ca încalcă legea, dar tipic romanesc, el încalcă ca sunt și alții, nu poate fi modelul care nu încalcă (are studii superioare, conștiința ioc), iar afirmația ca vezi doamne șeful de secție e superior, arata cata lipsa de respect poate sa aibe – restul sunt prosti sub el.
Se încalcă legea flagrant de către o mare parte din medicii cu funcție de conducere. Sunt puși prin numiri politice, nu după criterii de știință sau prin examen pe postul respectiv. Atâta timp cât politic vor fi numiți acești oameni și nu doar în medicina, ci și în alte instituții publice. Acest fenomen de corupție e greu să-l mai resetam.
Proaspat absolvenți deja doctoranzi, nici specialitatea nu o au, dar sunt doctori în știință. Ultimii profesori de medicina din ultimii 10 ani și-au obținut aceste titluri pe plagiat, munca putina și dominat politic.
De ce nu l caută acum ANI și DNA? De ce e încă în funcție??? Mi se pare halucinant în ce țară trăim!!! Trăiască urmașii fostei Securități! Tara de cacat