1. Științe Fizice și Chimice
2. Științele Vieții
3. Științele Pământului și Științele Spațiale
4. Științe Inginerești
5. Matematică și informatică
6. Științe Sociale și Discipline Umaniste
Premiile au fost decernate în urma unui proces de jurizare impartial (link jurii), riguros și bazat strict pe excelența științifică. S-au decernat 4 categorii de premii după cum urmează:
Premiul de Excelentă in Cercetare pentru cercetatori cu o experiență mai mare de 7 ani și afiliere in România
Premiul de Excelentă in Cercetare pentru cercetatori cu o experiență mai mare de 7 ani și afiliere in străinătate
Premiul de Excelentă in Cercetare doctorală pentru cercetatori cu o experiență mai mica de 7 ani și afiliere in România
Premiul de Excelentă in Cercetare doctorală pentru cercetatori cu o experiență mai mica de 7 ani și afiliere in străinătate
Lista câștigătorilor de la aceasta ediție este următoarea:
Andrei Rotaru – Universitatea din Craiova. Domeniul: Științe Fizice și Chimice. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare pentru cercetatori cu o experiență mai mare de 7 ani și afiliere in România.
Serban Nicolae Stamatin – Universitatea din București. Domeniul: Științe Fizice și Chimice. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare doctorală pentru cercetatori cu o experiență mai mica de 7 ani și afiliere in România.
Lucian Pârvulescu – Universitatea de Vest din Timișoara. Domeniul: Științele Vieții. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare pentru cercetatori cu o experiență mai mare de 7 ani și afiliere in România.
Mădălina Icriverzi – Institutul de Biochimie al Academiei Române. Domeniul: Științele Vieții. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare doctorală pentru cercetatori cu o experiență mai mica de 7 ani și afiliere in România.
Daniel S. Vereș – Institutul de Speologie Emil Racoviță, Academia Română Filiala Cluj. Domeniul: Științele Pământului și Științele Spațiale. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare pentru cercetatori cu o experiență mai mare de 7 ani și afiliere in România.
Ovidiu Csillik – Wageningen University and Research. Domeniul: Științele Pământului și Științele Spațiale. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare doctorală pentru cercetatori cu o experiență mai mica de 7 ani și afiliere in străinătate.
Edina Rusen – Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor. Domeniul: Științe Inginerești. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare pentru cercetatori cu o experiență mai mare de 7 ani și afiliere in România.
Ladislau Matekovits – Department of Electronics and Telecommunications, Politecnico di Torino. Domeniul: Științe Inginerești. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare pentru cercetatori cu o experiență mai mare de 7 ani și afiliere in străinătate.
Ciprian Dumitrache – Institutului Național de Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației (INFLPR). Domeniul: Științe Inginerești. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare doctorală pentru cercetatori cu o experiență mai mica de 7 ani și afiliere in România.
Alexandru Kristaly – Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Domeniul: Matematică și informatică. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare pentru cercetatori cu o experiență mai mare de 7 ani și afiliere in România.
Cristian Dănescu-Niculescu-Mizil – Cornell University. Domeniul: Matematică și informatică. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare pentru cercetatori cu o experiență mai mare de 7 ani și afiliere in străinătate.
Maria Fărcășeanu – University of Sydney. Domeniul: Matematică și informatică. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare doctorală pentru cercetatori cu o experiență mai mica de 7 ani și afiliere in străinătate.
Maria Boștenaru Dan – Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu“. Domeniul: Științe Sociale și Discipline Umaniste. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare pentru cercetatori cu o experiență mai mare de 7 ani și afiliere in România.
Ioana Podină – Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București. Domeniul: Științe Sociale și Discipline Umaniste. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare doctorală pentru cercetatori cu o experiență mai mica de 7 ani și afiliere in România.
Cristina Bleorțu – Universitatea din Zürich. Domeniul: Științe Sociale și Discipline Umaniste. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare doctorală pentru cercetatori cu o experiență mai mica de 7 ani și afiliere in străinătate.
Felicitări tuturor câstigătorilor!
Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Radio România Cultural pe data de 29 decembrie 2020 între orele 19:00 și 21:00, ora României și se poate urmări aici (link eveniment).