Home Educație Primele 3 universități din UE: Cambridge, Oxford și UCL așteaptă rezultatele la...

Primele 3 universități din UE: Cambridge, Oxford și UCL așteaptă rezultatele la BAC

DISTRIBUIŢI

Cel mai bine cotat top mondial  al universităților, topul Shanghai situează pentru al șaptelea an consecutiv, pe primele trei locuri în UE, Universitățile Cambridge, Oxford și UCL. Mulți absolvenți români au candidat pentru un loc de student la cele trei universități și câțiva dintre ei au primit oferte condiționate de notele obținute la Bacalaureat, după ce au dat în Anglia teste de specialitate pentru admitere și au trecut și prin interviuri cu comisiile de selecție.

La Cambridge condiția de intrare este media la Bacalaureat de minim 9,50 cu note de 9,80 la două discipline relevante pentru secția la care studentul s-a înscris, ceea ce înseamnă că la Limba Română se acceptă și nota 8,90 (limba română nefiind o disciplină relevantă pentru nicio secție a vreunei facultăți din afara României).

La Oxford și UCL se cer la Bacalaureat două note de 10 la obiecte relvante pentru secția la care absolventul a aplicat și minim nota 9 la cea de-a treia disciplină.

La bacalaureatul englez așa numitele examene A-level, elevul poate alege oricare trei discipline le dorește, în funcție de facultatea pe care vrea să o urmeze. Doar la examenele GCSE, echivalentul treptei a-IIa de la noi, copiii sunt obligați să dea examen la limba engleză, o limbă străină, matematică și încă două obiecte la alegere din cele peste 50 disponibile, pentru a putea apoi să dea examenul de bacalaureat. Dar, bineînțeles dacă îi asculți pe groparii învățământului românesc, foștii miniștri Alexandru Athanasiu și Ecaterina Andronescu acuzați de DNA de infracțiuni extraordinar de grave, Andrei Marga și Mihnea Costoiu foști turnători la Securitate, agramatul Remus Pricopie, sluga lui Dan Voiculescu, Sorin Cîmpeanu acuzat de presă pentru achiziții frauduloase la Agronomie unde a fost rector, nu avem ce ne inspira de la universitățile din străinătate. La noi e bine așa: lucrări de licență cumpărate cu 200 de Euro, profesori universitari care iau șpagă să te treacă la examen, inclusiv în servicii sexuale, aceleași cursuri ca acum 30 de ani la unele materii. Menționăm că nu există nicio universitate în top 500.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.