Home Educație Profesorul de la Medicină: studenții din anul șase nu au minimum de...

Profesorul de la Medicină: studenții din anul șase nu au minimum de cunoștințe dar șefii Universității i-au cerut să-i promoveze

DISTRIBUIŢI

Update 27.04.2017 ora 17.00 Astfel, au fost retinute sase persoane, dintre care patru sunt cadre didactice: Lucian Paiusan acuzat de luare de mita in forma continuata (17 acte materiale); Viorica Daniela Vincze-Iancsi, acuzata de luare de mita in forma continuata si trafic de influenta; Olga Domnica Moldovan, acuzata de luare de mita; Irina Monica Orasan-Alic, acuzata de complicitate la luare de mita, fals informatic si folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, trafic de influenta.

De asemenea au fost retinuti doi informaticieni: Viorel Eduard Orasan-Alic si Bogdan Alexandru Torcea, acuzati de luare de mita, fals informatic, folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

Cei sase inculpati vor fi prezentati joi la Tribunalul Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Totodata, Parchetul a pus noua persoane sub control judiciar pe o perioada de 90 de zile: Emil Nicolae Urtila (cadru didactic), Allbertino Radu Jipa (cadru didactic), Laura Corina Nicolescu (cadru didactic), Ramona Gligor (cadru didactic), Taha Abed-El-Kader (intermediar), Dahamshi Ahmed (intermediar), Rinaldi Matteo si Procopio Marco Antonio (studenti), Heib Khattab (student).

După perchezițiile procurorilor de ieri de la Facultățile de Medicină și Medicină Dentară, conducerea Universității de Vest ‘Vasile Goldiș’ (Rectoratul, Consiliul de Administrație, Senatul Universitar) s-a dezis total de orice încălcare a legii și „își exprimă disponibilitatea de colaborare cu instituțiile publice implicate în această investigație”. Or fi ei disponibili dar să înmatriculezi studenți care nu vorbesc românește nu mai este doar vina profesorilor șpăgari.
Profesorul de chirurgie cranio-maxilo-facială Emil Urtilă ridicat ieri de acasă în jurul orei 15.00 și dus la audieri explică despre situația studenților străini care nu știau limba română: „Eu am sesizat şi au picat foarte mulţi. Culmea este că în ultima zi de re-rexaminare au venit la mine din conducere şi mi-au spus că trebuie trecuţi toţi. Ce să fac? Sigur că i-am trecut, dar la această recomandare. Eu am sesizat de mult. Este o ruşine că termină unii care nu au minimum de cunoştinţe. Eu am reclamat treaba asta şi am sesizat-o la conducere. Prea uşor ajung în anul şase cu noţiuni minimale absente”. El mai spune că nu a sesizat poliția pentru că  „era problemă de învăţământ”. „Eu am avut la rerexaminare douăzeci şi ceva. A fost examen scris cu asistenţii de faţă, i-am prins copiind, am şi fiţuicile. Eu am decis ca începând de anul viitor să nu mai merg”, a declarat Emil Urtilă pentru Adevărul. „Am informaţii din târg că există printre studenți indivizi care se recomandă că au acces la cadre didactice şi strâng bani. Dacă se întâmplă să treacă studentul, rămân cu banii sau nu ştiu cum se descurcă, dar există şi reţele care strâng bani susţinând că îi dau cadrului didactic, dar nu îi dau şi dacă studentul trece rămâne cu banii. În ceea ce mă priveşte, eu am o clinică privată şi câştig suficient de mulţi bani, chiar foarte mulţi, ca să mă mânjesc pentru 200 sau 300 de euro. Eu doresc să stau de vorbă cu cei în drept pentru a lămuri lucrurile. Nu am de ce să mă tem pentru că toate veniturile pe care le am, şi sunt multe, am şi chirii, am avut şi contracte de cercetare medicală plătite bine din afară sunt justificate. Am justificare pentru tot ce am realizat. Nu din asta trăiesc (n.r. activitatea didactică). Am o firmă privată care încasează bani, operez cazuri de malformaţii congenitale grave care nu se operează în altă parte, motiv pentru care sunt şi centrul international şi o astfel de intervenţie costă peste 2.000 de euro. Fac şi intervenţii de chirurgie plastică şi totul se plăteşte în mii de euro”, a declarant profesorul în casa căruia s-a găsit la percheziţii, potrivit unor surse judiciare, suma e 200.000 de euro.

Probabil că are dreptate cu veniturile dar faptul că girează absolvirea unor idioți nu are nicio scuză. Și desigur că în urma audierilor studenților care nu vorbesc românește, toți „profesorii” de la aceste universități care i-au examinat vor fi anchetați. Așa va fi cu toate fabricile de diplome!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.