Home Educație România a obținut o medalie de aur, două medalii de argint şi...

România a obținut o medalie de aur, două medalii de argint şi trei medalii de bronz

DISTRIBUIŢI

În perioada 2–7 mai 2017 s-a desfăşurat în Ohrid, Macedonia, a 34-a Olimpiadă Balcanică de Matematică (BMO 2017). BMO este o competiţie anuală la care participă elevi de liceu, până la șase elevi din fiecare țară, cu vârsta până în douăzeci de ani.
BMO poate fi organizat numai într-una din țările membre și numai țările membre pot participa oficial în competiție. Țara gazdă poate invita și alte țări ca participanți neoficiali. BMO își propune încurajarea relațiilor de prietenie între elevii și profesorii din țările participante, stimularea şi dezvoltarea elevilor talentați la matematică şi crearea de oportunități pentru schimbul de informații cu privire la programele școlare și practicile din ţările membre. De asemenea, BMO contribuie la dobândirea de experiență și pregătirea pentru Olimpiada Internaţională de Matematică (IMO).
La BMO 2017 au participat echipe din Albania, Bosnia şi Herzegovina, Bulgaria, Cipru, fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei A, Grecia, Muntenegru, Republica Moldova, România, Serbia şi Turcia (țări membre) precum şi echipe din Arabia Saudită, Azerbaijan, Italia, Kazakhstan, Kârgâzstan, fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei B, Turkmenistan, Marea Britanie și Qatar (țări invitate).
Competiția a presupus rezolvarea de către fiecare participant, în cel mult patru ore şi treizeci de minute, a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică şi algebră.

Elevii români au obţinut următoarele rezultate:
Medalie de aur: Ciprian-Mircea Bonciocat (40 de puncte, punctaj maxim) de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti.

Medalii de argint: Mihnea-Gabriel Doica (31 de puncte) de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București și Dragoș Manea (31 de puncte) de la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov.
Medalii de bronz: Mihnea-Andrei Ocian (30 de puncte) de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, Theodor-Mihai Iliant (28 de puncte) de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanța și Antonie Ciocan (22 de puncte) de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București.

Delegaţia României a fost condusă de conf. univ. dr. Cătălin Gherghe de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti şi însoţită de conf. dr. Mihai Chiş de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara.
Etapele Olimpiadei de Matematică din România şi străinătate sunt susţinute de Ministerul Educaţiei Naționale. Antrenarea lotului României şi participarea acestuia la Olimpiada Balcanică de Matematică a fost făcută în parteneriat cu Societatea de Ştiinţe Matematice din Romania, cu sprijinul sponsorilor principali, tradiţionali, respectiv Fundaţia eMAG şi Banca Comercială Română şi Firma de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Felicitări echipei României pentru rezultatele deosebite!

Societatea de Ştiinţe Matematice din România este una dintre cele mai vechi organizaţii profesionale din România şi una din cele mai vechi societăţi de matematică din Europa. Scopurile Societăţii sunt promovarea şi răspândirea cunoştinţelor matematice, îndrumarea şi sprijinirea cercetărilor originale din această ramură de ştiinţă, cultivarea în rândurile tinerilor a interesului pentru matematică. Societatea de Ştiinţe Matematice din România a fost iniţiatoarea primei Olimpiade Naţionale de Matematică în anul 1950 şi a primei Olimpiade Internaționale de Matematică în anul 1959.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.