Mihai Prisacariu, fost consilier al ministrului Dan Ioan Popescu pana la numirea ca director general la ISCIR, face parte din categoria celor care a facut afaceri dubioase in Valea Jiului, afaceri atat de blamate de primul-ministru Adrian Nastase. General Com Trust, firma care l-a avut pe Mihai Prisacariu drept unic actionar si administrator, are incheiate contracte pe bani grei atat cu CNH (Compania Nationala a Huilei), cat si, indirect, cu Regia Apelor Petrosani. Una dintre relatiile de afaceri dintre General Com Trust si CNH se deruleaza in domeniul activitatilor de intretinere si service la echipamentele de telecomunicatii din dotarea Companiei Huilei.
In cadrul acestor activitati, firma lui Prisacariu a folosit componente pentru centrale telefonice, in valoare de peste patru miliarde de lei la nivelul anului 2000, cumparate de la persoana fizica… Mihai Prisacariu, care a semnat contractul si la -Vanzator-, si la -Cumparator-.
Cele 4,5 miliarde de lei urmau a fi incasate de Mihai Prisacariu pana cel mai tarziu la data de 31 decembrie 2001, in caz contrar firma urmand a fi penalizata cu 0,1% pe zi (?!?). Prisacariu a incasat, pana la data de 29 aprilie a acestui an, 1,8 miliarde, penalizarile ce urmeaza a fi primite de fostul consilier al ministrului fiind, potrivit contractului, de cel putin 2,7 milioane de lei pe zi.
Marea intrebare care, in mod ciudat, nu si-au pus-o comisarii Garzii Financiare Centrale, veniti in control la firma, este de unde a cumparat Prisacariu marfa pe care a vandut-o propriei firme si, apoi, CNH. Raspunsul fostului consilier si actual subordonat al lui Dan Ioan Popescu a fost insa: -Prefer sa nu vorbesc, deocamdata, despre acest subiect-, acelasi fiind raspunsul si la intrebarea daca detine, ca persoana fizica, autorizatie de comercializare. Cert este ca Prisacariu nu are cum sa iasa din acest cerc vicios: daca ar putea dovedi provenienta componentelor, ramane problema autorizatiei de comercializare. Daca nu o are, este in culpa. Daca are autorizatie, atunci sumele pe care le-a incasat trebuiau evidentiate in declaratia de venit global si impozitate cu 40%. Numai ca in declaratia de venit depusa de Mihai Prisacariu la Administratia Financiara se regasesc doar salariile de la Ministerul Industriei si Resurselor, ISCIR si indemnizatia de reprezentant in AGA la Distrigaz-Sud, rubrica -Venit din activitati comerciale- fiind imaculata.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane