Ion Iliescu l-a vizitat de Sorin Vintu nu numai pe vremea cat era in Opozitie – asa cum arata, zilele trecute, un cotidian central -, ci si dupa alegerile din noiembrie 2000. -Curentul- l-a descoperit, ieri, pe unul dintre cei care au fost martorii unei sosiri intempestive a actualului presedinte la domeniul lui SOV de la Otopeni, in primavara anului 2001. Sursa noastra a facut parte din dispozitivul de paza al lui Vintu si, sub protectia anonimatului, ne-a povestit toate amanuntele intalnirii. -Era prin februarie-martie, nu mai stiu exact ziua, dar imi amintesc ca se intuneca devreme. Era deja seara, cred ca nu era mai tarziu de 19.00, cand Sorin Vintu a venit personal si ne-a cerut sa ne retragem, tot sistemul de paza sa se stranga intr-o vila aflata la poarta secundara. El a luat telecomanda de la intrare si a asteptat personal invitatul.
Cand am vazut ca este Ion Iliescu, am realizat de ce toate acele precautii: luminile fusesera stinse pe intreg domeniul, si in interiorul vilei lui SOV, si la garaj, si luminile exterioare. Presedintele a venit cu un jeep, o masina mare de teren, posibil un Mitsubishi, insotit doar de sofer. M-a surprins acest fapt, dar, la putin timp dupa sosire, l-am vazut pe colonelul Florian Ioan (seful pazei lui SOV) aparand la poarta secundara. Era neobisnuit, Florian nu venea la acea ora sa ne controleze. Atunci am realizat ca, de fapt, el maturase traseul lui Iliescu; doar fusese atatia ani in garda presedintelui, la Cotroceni-.
Interlocutorul ne-a mai spus ca vizita nu a durat mai mult de o jumatate de ora, timp in care in vila unde a avut loc discutia nu s-au aflat decat SOV si Ion Iliescu. -La plecare, s-a intamplat un lucru la fel de interesant: intai a iesit Sorin, cu al sau Audi S8, iar dupa vreo 30 de secunde, si Jeep-ul lui Iliescu-, a incheiat fostul angajat al lui Vintu.
Ce cauta, oare, domnul presedinte in casa unui personaj atat de controversat nu vom afla prea curand. Incepem sa intelegem insa de ce – dupa sirul de fraude financiare, deschis de FNI si continuat de BRS si BID – SOV este, in continuare, intangibil.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane