Home Fără categorie Politica adoptiilor internationale, o necunoscuta si pentru Ion Iliescu

Politica adoptiilor internationale, o necunoscuta si pentru Ion Iliescu

DISTRIBUIŢI

Presedintele Ion Iliescu a prezidat, ieri, prima parte a sedintei de Guvern in incercarea de a se pune la punct cu privire la situatia copiilor institutionalizati, inaintea participarii la reuniunea ONU din 7 mai. Cu aceasta ocazie, seful statului a fost informat asupra -saltului urias- pe care Cabinetul Nastase l-a facut la capitolul imagine din perspectiva protectiei copilului.

-Este de precizat ca Guvernul a reusit intr-un an sa schimbe imaginea defavorabila prin fondurile alocate. E o schimbare uriasa recunoscuta si de partenerii occidentali-, a afirmat purtatorul de cuvant al Guvernului, Claudiu Lucaci. El a amintit despre colaborarea stransa dintre Guvern si Comisia Europeana, respectiv Parlamentul European, prin intermediul baronesei Emma Nicholson. In context, Claudiu Lucaci a anuntat ca, pana la sfarsitul anului, Guvernul intentioneaza adoptarea unui pachet legislativ format din opt acte normative privind protectia copiilor. Dintre acestea, Claudiu Lucaci a amintit Legea copilului, care va include toate reglementarile legislative in materie intr-un sistem unitar. Guvernantii i-au prezentat sefului statului si cateva aspecte privind regimul adoptiilor internationale, insa nu i-au putut da un raspuns concret privind politica generala pe care Romania o va adopta in viitor.

-Pozitia noastra nu poate fi inca definitiva, intrucat, pentru moment, este inca in vigoare moratoriul. Vor exista in continuare discutii tehnice-, a afirmat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Acesta a precizat insa ca, pana la sfarsitul lunii, Cabinetul si-a propus sa finalizeze strategia privind adoptiile internationale.

Reuniunea ONU la care va participa si seful statului are ca obiect situatia copiilor din intreaga lume. In acest context, Ion Iliescu ar putea fi solicitat sa precizeze pozitia Romaniei privind adoptiile, mai ales ca in acest moment tara noastra se confrunta cu o situatie paradoxala. Pe de-o parte, Comisia Europeana a recomandat introducerea moratoriului, iar, pe de alta, Statele Unite conditioneaza neoficial integrarea in NATO de ridicarea lui.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.