Un comunicat trimis ieri de la sediul OTE din Atena spune negru pe alb ca operatorul national de telecomunicatii Romtelecom va fi creditat cu 50 milioane de dolari, imprumutul fiind convertibil in actiuni, cu o perioada maxima de maturitate de sase luni. -Valoarea majorarii de capital va fi stabilita ca urmare a evaluarii companiei, cel mai tarziu pana la data de 15 aprilie 2002. Actionarilor Romtelecom li se va solicita sa-si indeplineasca obligatiile legate de majorarea de capital, in raport cu cotele actuale de participare la capitalul social-, se arata in comunicatul OTE.
Comunicatul investitorului grec, ce confirma toate informatiile publicate saptamana aceasta de cotidianul -Curentul-, este o adevarata palma pentru oficialii romani, care nu au avut curajul sa-si asume responsabilitatea intelegerii facute cu OTE. Conducerea Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a dezmintit zilele trecute informatiile privitoare la decizia de majorare a capitalului social al Romtelecom, calificandu-le drept -inexacte si tendentioase-. Dupa ce, intr-o prima etapa, conducerea ministerului nici nu a recunoscut ca s-a discutat cu grecii despre acordarea acestui imprumut, ulterior, oficialii MCTI au declarat ca este vorba de un credit de operare. Se dovedeste astfel inca o data ca actionarii greci au dat clasa oficialilor romani atat in ceea ce priveste modul de a face afaceri, cat si de a specula o situatie cum a fost cea creata prin publicarea in -Curentul- a intelegerii cu statul roman.
Pentru ca, in fond, grecii au cu ce se mandri – parafarea unei afaceri adevarate avand in vedere ca vor obtine controlul asupra Romtelecom, iar reprezentantii statului roman au de ce sa le fie rusine, nu numai pentru ca au consfintit o astfel de tranzactie, cat mai ales pentru ca au lasitatea de a nu o recunoaste.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane