Home Imobiliare -Computerul de bloc- revolutioneaza piata imobiliara

-Computerul de bloc- revolutioneaza piata imobiliara

DISTRIBUIŢI

Tehnologia digitala de inalta performanta incepe sa se dezvolte si din punct de vedere cantitativ in Romania, prin implementarea sa in peisajul pietei imobiliare. Cine si-a dorit sa poata controla permanent, indiferent de locul unde se afla, aproape toate aspectele care implica propriul apartament prin intermediul Internetului, are acum posibilitatea de a achizitiona un apartament in -blocul-computer-.

Blocul–minune-, cum il mai numesc constructorii, o premiera in peisajul imobiliar autohton, va putea fi locuit incepand cu toamna anului viitor si va fi amplasat in zona Calarasi-Decebal. Cu o capacitate de 47 de unitati locative (garsoniere, apartamente cu 2, 3, 4 si 5 camere si duplexuri) si 66 de spatii de parcare, imobilul este, practic, o adevarata retea computerizata, care include sistemul de supraveghere cu camere web, imaginile fiind disponibile in timp real pe Internet, sistem de inchidere si deschidere a usilor pe baza amprentei digitale si a cartelei de proximitate, precum si posibilitatea de a programa utilitatile si clima in functie de necesitati cu ajutorul Internetului si al telefonului mobil. Mai mult, tot prin intermediul creierului artificial, locatarii pot afla valoarea facturilor la momentul respectiv, precum si o estimare a costurilor de la sfarsitul lunii.

In prezent, 10% din capacitatea blocului este deja contractata. Clientii trebuie sa achite in avans un sfert din costul locuintei, in schimbul unei garantii bancare.

Pretul unui metru patrat este, in acest moment, 1.300 de euro, echivalent cu cel al suprafetei din blocurile vechi din zona, conform directorului general al agentiei Jules Vernes Imobiliare, Gheorghe Doholici. Datorita controlului permanent al utilitatilor de catre locatari, facturile se estimeaza a fi mult mai mici decat la un apartament obisnuit, la care se adauga o indemnizatie lunara pentru paza, administratie si curatenie a spatiului comun, de aproximativ 0,3 euro pe metru patrat.

Conform unei analize a companiei PriceWaterhouseCoopers, piata imobiliara din Romania se afla pe primul loc in clasamentul european privind potentialul de dezvoltare, adica, in sapte ani, pretul unui imobil va creste de peste cinci ori. Un alt studiu realizat de britanici indica faptul ca, daca investesti in Romania 100.000 lire sterline anul acesta, in terenuri sau constructii, cu siguranta peste 10 ani vei avea milionul de lire sterline.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.