Daca aveti un apartament cu doua camere si nu sunteti multumit de imaginea sa, puteti sa faceti cateva modificari simple. Asadar, in zona de zi, respectiv bucatarie si living, recurgeti la usoare recompartimentari menite sa amplifice confortul incaperilor.
Daca bucataria este foarte mica si se invecineaza direct cu holul de la intrare, cu debaraua si camara, desfiintati anexele. Daramand zidul comun al bucatariei cu holul, va rezulta un spatiu mai degajat. Acesta trebuie organizat prin dispunerea mobilierului pentru a indeplini multiple functiuni. Intrarea in locuinta lasa acum sa fie vizibila bucataria, delimitata discret de spatiul fostului hol printr-un element gen bar. Cuierul situat imediat in stanga intrarii si dulapul zidit din dreapta asigura suficient loc de depozitare a garderobei. Pentru a crea iluzoriu senzatia de mai mult spatiu, dulapul zidit are usile culisante, fatetate cu oglinzi.
Arcada spre living
Accesul inspre living este realizat printr-o arcada, conceputa in relatie directa cu bucataria, pentru conturarea unei zone de zi fluide. Oglinzile dulapului din hol reflecta si o buna parte a livingului, sporind senzatia iluzorie de spatiu generos. Balconul aferent camerei de zi trebuie inchis cu tamplarie PVC si geamuri termopan si, astfel, va comunica liber cu incaperea.
Intre fostul balcon si living pastrati zidul corespondent caloriferului, acesta fiind transformat in spatiu de expozitie. Desi nu apare ca o extensie propriu-zisa a camerei de zi, fostul balcon a devenit practic o terasa inchisa a livingului. Prin aceasta modificare, livingul pare mai amplu si este evident mai luminos.
Asocieri texturale si cromatice
Pentru a da o nota de modernitate intregului apartament, designul mobilierului, finisajele si cromatica trebuie sa fie actuale si de buna calitate. Va recomandam cateva solutii foarte la moda. De exemplu, mobilierul realizat la comanda inglobeaza utilitatile si electrocasnicele si poate fi de culoare visinie. Singurul compromis in decorul bucatariei este placarea peretilor cu ceramica spaniola de culoare albastra (pe care o puteti folosi si in fostul balcon al camerei de zi). Barul intre bucatarie si holul de la intrare il puteti placa cu caramida. In acest caz, puteti decora bucataria intr-un mod usor rustic. Initial, designerul a dorit sa amenajeze zona bucatariei intr-un mod usor rustic.
Culori calde in camera de zi
Atmosfera tonica a camerei de zi este conferita de nuantele calde care deschid incaperea, o fac sa para mai generoasa si foarte luminoasa. Galbenul contrasteaza placut cu pardoseala si evidentiaza cu efect mobilierul ales pentru living. In ton cu zugraveala au fost alese canapeaua si fotoliile dispuse astfel incat sa creeze doua zone: una de conversatie (fotoliul cu masuta) si una pentru vizionare tv (canapeaua dispusa in fata aparaturii audio-video). Perdeaua si covorul in culori vii de portocaliu se constituie ca accente revigorante.
Dormitorul beneficiaza de un mobilier realizat la comanda. Tonurile cromatice placute au fost alese special pentru a conferi un aer relaxant, dar in acelasi timp tineresc intr-o incapere relativ mica. Obiectele decorative, corpurile de iluminat si decoratiunile (perdea, asternut) vin sa dea viata spatiului. Aerul conditionat, aparatura electronica si electrocasnica, instalatia electrica complet inlocuita, corpurile de iluminat, usile interioare fac parte din noile standarde de confort ale unei locuinte moderne.