Home Imobiliare Lifturi fara autorizatie de functionare

Lifturi fara autorizatie de functionare

DISTRIBUIŢI


Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat (ISCIR) a efectuat o serie de controale la ascensoarele din Bucuresti si din cinci judete limitrofe – Ilfov, Giurgiu, Calarasi, Teleorman si Ialomita.

Cu aceasta ocazie, ISCIR a ridicat autorizatiile de functionare pentru 1.180 de lifturi ce prezentau defectiuni menite sa pericliteze siguranta in functionare. In Bucuresti, au ramas fara autorizatie 1.014 ascensoare din totalul de aproximativ 16.500. Conform legilor in vigoare, acestea nu mai pot fi utilizate de asociatiile de locatari respective pana la remedierea defectiunilor, in special cele de la sistemul de franare. In practica insa, multe asociatii de proprietari continua sa foloseasca ascensoarele in speta, ignorand avizul ISCIR si expunandu-se astfel la riscuri majore.

Principala cauza a numarului mare de defectiuni constatate la ascensoarele romanesti consta in faptul ca foarte multe dintre acestea au o varsta apreciabila. In tarile europene, reglementarile legale impun o anumita durata maxima de functionare a ascensoarelor pentru persoane, astfel incat sa fie eliminat orice risc. In Romania, impunerea unor asemenea reglementari nu este insa, cel putin deocamdata, posibila, deoarece un ascensor nou costa foarte mult (peste un miliard de lei), iar puterea de cumparare a populatiei este extrem de scazuta. Orase intregi din tara, cum ar fi Fagarasul, de exemplu, nu mai au nici un lift in stare perfecta de functionare.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.