Agentii imobiliari din Statele Unite au sesizat potentialul financiar al oamenilor de afaceri romani, pe care ii momesc cu investitii imobiliare in statul Florida. Dupa ce au fost cooptati oameni cu bani din Cehia, Ungaria si Polonia, saptamana trecuta a fost randul romanilor sa li se prezinte oportunitatile de investitii ale companiei imobiliare americane RE/MAX.
In asociere cu firma Florida Investment&Marketing (FI&M), RE/MAX a lansat pe piata romaneasca o initiativa prin care oamenii de afaceri locali au posibilitatea realizarii unor investitii imobiliare in statul Florida.
-Oferta cuprinde atat vile de lux, al caror pret de achizitie poate fi de cateva milioane de dolari, dar si apartamente situate in hoteluri administrate de companii precum Hilton, Clarion sau Marriott-, explica Laszlo Kovacs, presedintele companiei FI&M.
Pretul minim de achizitie a unei proprietati este de circa 100.000 de dolari. O astfel de investitie poate fi facuta si cu plata in rate, prin contractarea unui credit ipotecar pe o perioada de 30 de ani, cu o dobanda de 7%, si achitarea unui avans de 30% din valoarea proprietatii, a precizat Kovacs.
Presedintele FI&M a adaugat ca, in ultimii 20 de ani, valoarea proprietatilor imobiliare din statul Florida a crescut cu 10%. -In ultimii ani insa, acest ritm de dezvoltare a ajuns chiar la 15-20%-, a afirmat reprezentantul FI&M.
Directorul pentru Romania al FI&M, Luminita Sargarodschi, a precizat ca cei care achizitioneaza asemenea proprietati pot opta pentru inchirierea vilelor sau a apartamentelor din hoteluri. -Pretul de inchiriere a unei vile reprezinta circa 1,1% din valoarea imobilului. Pentru inchirierea unui apartament dintr-un hotel, proprietarul trebuie sa incheie un contract cu societatea care administreaza acel hotel-, a spus dna Sargarodschi, care a adaugat ca pretul pe noapte al unei camere poate ajunge si la 900 de dolari. Piata imobiliara din SUA fiind extrem de -asezata-, nivelul chiriilor este relativ fix, depinzand strict de valoarea proprietatii. In consecinta, nici nu se pot da -tunuri- imobiliare, dar nici nu poate aparea surpriza de a nu exista clienti la inchiriere, daca pretul cerut este cel corect.
-Studiem piata din Romania de aproape sase luni si am constatat ca circa 3-4% din populatie si-ar putea permite astfel de investitii. Sunt oameni de afaceri care au inteles ca pe termen mediu si lung o asemenea investitie este generatoare de venituri care se intorc in tara-, a conchis dl Kovacs.
Agentii imobiliari americani au mai precizat ca, prin realizarea unor asemenea investitii in SUA, cetatenii romani pot obtine si o viza de afaceri pentru America, cu un regim preferential.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane