Home În Lume Președintele Google: spionajul SUA pe internet este o amenințare gravă

Președintele Google: spionajul SUA pe internet este o amenințare gravă

DISTRIBUIŢI

Spionajul practicat pe Internet de către Statele Unite este o ameninţare gravă, care ar putea să conducă la „spargerea Internetului”, a avertizat Eric Schmidt, preşedintele Consiliului de Supraveghere al Google.

„Impactul este grav şi se înrăutăţeşte”, a apreciat el. „Rezultatul cel mai simplu este că vom ajunge să spargem Internetul”, a avertizat el.

Schmidt a făcut această declaraţie în cursul unei dezbateri asupra consecinţelor în sectorul tehnologiei a spionării pe Internet întreprinse de către servicii americane de informaţii (NSA), un eveniment organizat de către preşedintele Comisiei pentru Finanţe din cadrul Senatului Ron Wyden.

Participanţii au relevat apariţia unor bariere comerciale deghizate, unele ţări cerând de-acum grupurilor cu activitate în domeniul Internetului să le găzduiască serviciile sau datele mai degrabă pe servere locale şi nu în Statele Unite.

„Ideea de a fi nevoiţi să instalăm centre de date şi datele-însele la nivel regional se opune în mod fundamental modului în care este structurat Internetul”, a subliniat Colin Stretch, însărcinat cu Afaceri Juridice la Facebook.

Omologul său de la serviciul de stocare online Dropbox Ramsey Homsany a evidenţiat, la rândul său, dificultăţile pe care acest lucru le poate crea startup-urilor, care se află la baza faimei Silicon Valley.

„Imaginaţi-vă ce s-ar fi întâmplat dacă (fondatorii Google) Larry (Page) şi Serghei (Brin), în garajul lor, ar fi avut ca al doilea lucru pe lista cu lucruri de făcut să construiască un centru de date în Germania”, a comentat el.

Participanţii la dezbatere au îndemnat leguitorii americani să facă curăţenie în practicile spionajului online, cu scopul de a recâştiga încrederea comunităţii internaţionale.

Până atunci, ei consideră că este necesar să atace ei-înşişi problema, consolidând securitatea şi protecţia serviciilor şi reţelelor lor.

„În lipsa unor legi mai bune, suntem obligaţi să investim în tehnologii mai bune”, a notat Brad Smith, însărcinat cu Afaceri Juridice la Microsoft. „Dacă oamenii din Guvern sunt îngrijoraţi de criptare, este necesar să investească în legi mai bune”, a îndemnat el.

Giganţii americani în domeniul tehnologiilor s-au plâns în numeroase rânduri de supravegherea Internetului de către Statele Unite, dezvăluită de către fostul consultant NSA Edward Snowden.

Mark Zuckerberg, unul dintre fondatorii Facebook, l-a sunat direct pe preşedintele Obama, în martie, pentru a i se plânge de „ameninţarea” reprezentată de această supraveghere.

John Chambers, CEO-ul producătorului de echipamente de telecomunicaţii american Cisco, i-a scris în mai preşedintelui, plângându-se de faptul că practicile agenţiilor de informaţii dăunează „capacităţii firmelor din domeniul tehnologiilor de a furniza produse la scară mondială”.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.