Cu o perseverență demnă de o cauză mai bună, Alina Gorghiu nu ratează nicio ocazie pentru a se acoperi de penibil. Ca o artistă de circ s-a pretat la o întreagă circotecă logoreică încercând să arunce un fel de blam asupra procurorilor, că e la modă subiectul Papici, răul și mârșavul, care a îndrăznit să-l supere pe baronul baronilor, vicepremierul Dragnea, cu o infamă trimitere în judecată.
Ieri, artista Gorghiu, în contextul agitației internaționale stârnite de aruncarea pe geam a procurorilor care l-au căutat la voturi pe Liviu Dragnea, s-a apucat să căineze societatea românească și sărăcuții de infractori care ar fi, vezi doamne, amenințați la viața privată de procurori. Pe posturi de radio, în presă, la ea pe blog a vituperat cu spumițe mici în dreptul mustăcioarei ce-i mijește deasupra buzei superioare pe tema unei legi votată chiar de ea însăși și coleguții săi.
Gorghiu a devenit brusc foarte preocupată de viața privată a concetățenilor săi deși ea însăși în materie de viață privată e varză, fiind cunoscută drept spărgătoare de case, asta de-ar fi să ne amintim doar de căsuța lui Bogdan Olteanu, că mai sunt pe listă și alte căsuțe de oameni însurați (deși e greu de crezut că s-ar găsi vreun Lucică, să zicem, care să-și lase nevasta pentru o tecuceancă între două vârste, bună eventual pentru una mică…o cafea mică).
Plină de amoc, Gorghiu scrie că Romanika este amenințată de un risc major, mai mare încă decât mitomania lui Ponta sau debilitatea mintală a lui Crin – e vorba de, țineți-vă… „Risc de condamnări în serie la CEDO.“ pentru Legea 255/2013, adoptată de Parlament, publicată în Monitorul Oficial din 14 august 2013 și care ar urma să intre în vigoare începând cu februarie 2014, odată cu noul Cod de procedură penală. Lege votată de USL, în beneficiul DNA și pe care ea însăși a recunoscut că a votat-o.
Gorghiu se face că nu observă micul amănunt și spune, acum, următoarele năzdrăvanii: „Vorbim despre faptul că de acum organele de cercetare: – vor putea intra oricând în casele suspecților, chiar și prin efracție. îi vor putea filma, iar toate informațiile vor reprezenta probe la dosar; – vor putea intercepta și înregistra orice mijloc de comunicare, sub orice formă, fie el electronic, telegramă poștală etc. Iar suspectul va putea fi localizat prin satelit; – vor putea ridica și repune la loc un obiect sau document. Vor putea extrage informații de pe acesta, precum și înregistra, copia sau obține extrase prin orice procedee; – vor putea instala obiecte, întreține și ridica aceste obiecte din locurile în care au fost depuse. Vor putea supraveghea prin fotografiere, filmare sau prin alte mijloace tehnice ori constatări personale, efectuate sistematic în locuri publice sau efectuate în orice mod în locuri private. Cred că legea, în noua formă, reprezintă un regres în materia drepturilor omului și pune un semn de întrebare asupra dreptului la viața privată. Or nu asta era intenția Legislativului în momentul în care s-a dorit sporirea măsurilor pentru siguranța națională. Faptul că a trecut în forma aceasta de Parlament reprezinta o greșeală.
Practica ultimilor ani ne-a demonstrat ca mandatele pentru interceptări se obțin ușor, astfel ca riscul unor abuzuri, in spatele noilor prevederi, este mare. Si ultimul lucru pe care il dorim este un val de condamnări la CEDO pe seama abuzurilor care s-ar putea face. Soluția? Abrogarea acestor articole care pun viata privata in pericol, apărând siguranța națională.“ Uff, cât o mai doare pe Gorghiu de viața privată, îți dau lacrimile și mai multe nu, și cel mai tare și mai tare e pusă cu paraponul pe ideea că ar putea fi filmată. Mai mult ca sigur ea are anumite poziții bine alese din care îi place să fie filmată, ca toate actrițele.
Cu un bun simț elementar – ce-i lipsește lui Gorghiu, chiar proprii cititori ai blogului său o amendează, atrăgând atenția asupra ipocriziei și ridicolului situației. Am selectat doar câteva comentarii relevante – Angela: „Doamnă, când s-a votat legea asta, nu erați in Parlament? Atunci de ce ați tăcut? E rizibil. Nu sunteți în opoziție, dvs si colegii dvs ați votat legea asta. ?ê?£i chiar dacă erați in opoziție, trebuia sa arătați cu degetul la momentul „crimei“, nu doar post-factum. Dupa luptă, multi viteji se-arată“.
– Vulpescu Victor: „Exact, cum a trecut legea de Parlament? Cu 70% majoritate… Dă-o încolo de treabă! Din păcate, observ ca USL-ul sporește puterea instituțiilor de forță in loc sa o diminueze, diminuând în schimb libertățile indivizilor. Curat libertarianism, moncher!“
– Parmalat: E incredibil ce citesc…în primul rând trebuie să restrângeți drastic dreptul judecătorilor de a mai emite mandate pentru interceptări. E ceea ce spuneam într-un comment la un articol pe care l-ai postat când erai la Strasbourg: in România sub sintagma „securitate națională“ se ascund mari încălcări ale drepturilor omului.
Bineînțeles ca trebuie abrogate enormitățile astea, dar mă întreb cum a fost posibil să treacă așa ceva prin parlament?!?!
Să facem odată dezbaterea aia pe justiție, nu mai putem continua așa!“
Justiția le stă ca sarea în ochi guvernanților
Dezbaterea pe justiție este însă exact ce nu-și dorește USL-ul, care a adus la guvernare cel mai penal careu de ași din istoria recentă a României. Iar până una alta vuvuzelele de teapa Alinei Gorghiu au ca sarcină de partid aruncatul prafului în ochi, abaterea dezbaterii de la tema abuzurilor sinistre ale guvernului Ponta pe alte direcții, devierea temei, tactici clasice de manipulare, de zici că a studiat la școala Dobrițoiu micuța tecuceancă, venită de atât de departe pentru atât de puțin.
Să faci atâta drum, din micul târgușor al Tecuciului, și să te faci că-ți faci o carieră, învățând politică zi și noapte, neprecupețind niciun cearceaf, pentru ca în final să ajungi un fel de flașnetă obosită scoasă la centura mass-mediei pentru a servi „prăfuirii“ unui subiect atât de serios, încât până și Ambasada SUA a luat o atitudine severă.
Tema Justiției este cea mai importantă temă a României iar protestele din ce în ce mai masive din ultima perioadă exprimă nemulțumirea acută a populației, a oamenilor informați care au înțeles că tema scandalului Roșia Montană este legată indisolubil de corupția clasei politice, de ilegalitățile guvernului Ponta. Protestele de acum, legate de Roșia Montană inițial au pornit de fapt de la încălcarea flagrantă a legii de către Ponta, atunci s-au mobilizat bucureștenii și multi alți români. Nu pentru rezon ecologic au ieșit atâtea zeci de mii în stradă ci pentru că Ponta, sfidând chiar rezoluțiile raportului negativ al Ministerului Justiției, ce scoteau în evidență încălcarea Constituției, a promovat proiectul goldsteinilor. ?ê?£i asta cu o ipocrizie ce întrece orice imaginație deoarece încalcă chiar programul de guvernare oficial al USL din 2012, acel celebru punct 8.
Gorghiu „se râde“ cu poftă de ea însăși
În România nu va fi pace și liniște până nu se va face Justiție, până ce Legea nu va domni suverană – totul pleacă/a plecat în România de la sfidarea/încălcarea Legii. Iar până una alta ca și pe vremea lui Năstase, Micul Titulescu continuă batjocorirea oamenilor legii, în săptămâna care a trecut oferindu-ne imaginea mizeră a unui bolșevic de stil nou care calcă în picioarele (cu pantofiori Gucci) statul de drept, la fel cum călcau în picioare orice fel de lege și komisarii ruși ai lui Ion Ilici Iliescu, mentorul PSD.
Dacă ar fi vorba de un spectacol de circ cu Ponta pe post de bufon și Alina Gorghiu pe post de maimuțică, ne-am putea amuza de prestația acestei noi generații de microbolșevici, însă din păcate nu e de râs e de plâns. Numai Alinei îi arde de râs. Iată ce scria ea, acum vreo săptămână doar despre un coleg de-al ei de generație, : „Nu m-am putut abține să nu râd cu poftă…Ce mi-a provocat amuzamentul? M. R. Ungureanu la București, in plenul Senatului, criticând de mama focului o ordonanța care… ii aparține.“ Individul e antologic, într-adevăr, râdeau ăia de la SIE de el până le plezneau burdihanele, râde de el până și Gorghiu pe bună dreptate, însă și ei i-ar trebui din când în când o oglinjioară (nu doar pentru mustăcioară).
Poate-i piere pofta de râs dacă vede în ce hal a ajuns și ea și întreaga haită din care face parte. Va veni o vreme când li se vor sparge oglinzile în cap parlamentarilor și guvernanților, va veni o vreme când legea va fi lege (și) în România, altfel va pieri. Asta nu-i de la mine este de la alde Socrate, care a prevestit Atenei sfârșitul, dacă nu acordă Legilor respectul cuvenit. Pentru a-și întări spusele Socrate și-a dat viața. Alina Gorghiu, pentru Lege și Justiție, estimez că și-ar da, maxim, cu mai multă ojă pe unghiuțele cu care strânge cearceafurile, ca să nu-i sară smalțul de atâta încordată așteptare a unui inel, ceva.
George Roncea