Home Life Cafeaua – 7 beneficii pentru sănătate

Cafeaua – 7 beneficii pentru sănătate

DISTRIBUIŢI

Oh, cafea. Sunt salvat! Câți dintre noi nu-și încep ziua de muncă mai întâi cu o cafea? De câte ori am auzit.. lasă-l măi ca doarme pe el.. nu și-a băut cafeaua de dimineață. Pentru majoritatea dintre noi deja a intrat în rutina zilnică. Nu putem spune că e musai drog, sau mai degrabă poate că nu vrem să recunoaștem. Cafeaua de dimi­neață ne face mai vioi, trecând peste mahmureală și somnolență fără să arătăm ca un zombi.
Studiile arată că putem  be­ne­ficia de mai mult decât  de energia pe care ți-o dă cafeina  din cafea. Am putea de asemenea să prevenim apariția  cancerului si depresiei asta doar pentru a numi doar câteva.
Desigur, ca și cu toate lucrurile bune, moderația este cheia – consumul de cafea excesiv este asociat cu probleme cardiovasculare, inclusiv creș­terea frecvenței cardiace sau a tensiunii arteriale cât și bătăi de inima neregulate, conform uni raport transmis de „Harvard Health Publications“. Și tot ce conține cofeină poate crea dependență. Experții tind să fie de acord că părțile bune depășesc în mare parte pe cele rele pentru majoritatea oame­nilor, dar să se consume cu moderație (și să sară peste calorii adăugate suplimentar pentru „estetizarea gustului“ cum ar fi zahăr, lapte, smântână, etc).

Cafeaua (sau cel puțin, cafeina!) te  ajută să scrii corect

Cofeina din cafea ar putea ajuta la corectarea erorilor gramaticale, potrivit unui nou studiu din Jurnalul de Psihologie Experimentală.
Cercetatorii au descoperit că cofeina au ajutat un grup experimental de elevi în  corectarea erorilor gramaticale cât și cele referitoare la acordul dintre din subiect și predicat.
Cu toate acestea, cofeina încă nu pare să facă o diferență la identificarea cuvintele scrise greșit.

Cafeaua ar putea reduce riscul apariției depresiei la femei

Femeile care beau o ceșcuță de cafea cu cafeină au un risc mai mic de depresie decât femeile care nu beau cafea, potrivit unui studiu condus de institutul Harvard.
Acest studiu, arată că femeile care beau două – trei cești de cafea pe zi au un risc de 15 la sută mai mic, în timp ce femeile care beau patru sau mai multe cești de cafea pe zi au un risc de 20 la sută mai mic.
Dr. Albert Ascherio cel care a condus studiul a declarat: „cofeina este cunoscută drept un stimul care afectează creierul,  întrucât eliberează „transmi­țători ce pot influența starea de spirit.“
„Nu spun că suntem pe calea de a descoperi un nou mod de prevenire a depresiei“, a spus el. „Dar cred că poți fi asigurat că, dacă ești băutor de cafea, ești asigurat că acesta este un lucru pozitiv“.

Cafeaua ar putea preveni bolile creierului

… Ei bine, poate. Un studiu apărut în „Jurnalul bolii Alzheimer“ sugerează că există ceva în cafea – deși cercetatorii nu au încă un cuvânt pentru a determina ce anume este acel „ceva“ – care interacționează cu cafeina pentru a stimula nivelurile coloniilor granu­locitare (GCSF), un factor de creștere care pare a fi capabil de a lupta împotriva bolii Alzheimer, cel puțin la nivel experimental la șoareci.
Cantitatea de cafea necesară, conform studiului este echi­valentul a aproximativ patru sau cinci cești de cafea pentru om.
Cercetatorii au mai adăugat că probabil GCSF are acest efect deoarece face ca celulele stem din măduva osoasă odată ajunse în creier să interacționeze cu plăcile de beta-amiloid asociate bolii Alzheimer. Ea are, de asemenea, un rol important în formarea conexiunile cerebrale între celule și crearea de noi neuroni  în creier, au mai spus cercetătorii.
Cafeaua reduce riscul apariției cancerului de prostată
Un studiu publicat de „Harvard School of Public Health“ arată că bărbaților care beau șase cești de cafea pe zi li se micșorează cu 60 la sută șansele de a dezvolta o formă periculoasă de cancer de prostată, precum și cu 20 la sută  mai puține șanse de a dezvolta orice alte tipuri de cancer.
Studiul arată de asemenea, că consumul de doar una până la trei cafele pe zi ar putea reduce riscul de cancer de prostată în continuare cu 30 la sută.

Cafeaua ar putea alunga cele mai frecvente forme de cancer din lume

Noi cercetări prezentate la Conferința Asociației Ame­ricane de Studiu a Cancerului demonstrează faptul că alungă carcinomul cu celule bazale, cancerul cel mai frecvent din lume.
S-a descoperit că femeile care beau trei sau mai multe cești de cafea cu cafeină pe zi au un risc de 20 la sută mai mic de cancer de piele, în timp ce bărbații au avut un risc de 9 la sută mai mic.
Cafeaua decofeinizată nu pare a avea același efect protector. .

Cafeaua te poate proteja de diabetul de tip 2

Până în 2009, conform Arhivelor de Medicină Internă, consumul de cafea este asociat cu un risc de diabet de tip 2
Totuși s-a demonstrat că această teorie era complet falsă. În urma a 18 studii, făcute pe un eșantion de 450.000 de persoane băutoare de cafea, cercetătorii au constatat ca pentru fiecare ceașcă de cafea suplimentar băută pe zi, riscul unei persoane de a face diabet de tip 2 a scăzut cu 7 la sută.
Cu toate acestea, cercetătorii au avertizat că „efectele presupuse protectoare al acestor băuturi trebuiesc investigate mai atent prin studii clinice randomizate.“

Cafeaua ar putea reduce riscul de Parkinson

Băută moderat, o ceșcuță maxim 2 cafele pe zi ar putea reduce cu 25 la sută riscul de apariție a bolii Parkinson, conform unui studiu publicat anul trecut în „Jurnalul bolii Alzheimer“
În această revizuire, cercetătorii au examinat 26 de studii care au implicat 125.000  de englezi, pentru a se descoperi că în speță consumul a două sau trei cești de cafea pare să aibă un efect optim.

Maria Ionescu

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.