Cum ziua de 1 Mai se apropie cu pași foarte mari, trebuie trecute în revistă cele mai importante lucruri de care trebuie să țină cont „bucătarii de pajiște”. Un grătar bun nu se face întâmplător, astfel că trebuie urmate anumite reguli, pe care vi le expunem în cele ce urmează:
1. Nu exagera cu porțiile! O bucată de carne potrivită pentru grătar are între 85 și 100 de grame, adică nu mai mare decât palma unui om – îi rugăm pe cei cu degete foarte mari să nu abuzeze de acest avantaj. Specialiștii consideră, astfel, că în farfurie ar trebui să ajungă echivalentul a un sfert de piept de pui.
2. Grijă la temperatură! Dacă vrei să faci un grătar ca un expert, trebuie să ai grijă de toate detaliile. Fiecare carne are nevoie de altă temperatură și de alt timp de stat pe foc pentru a fi excelentă de mâncat. Puteți apela și la un termometru pentru grătar (da, există!).
3. Nu lua în calcul doar sarea! Dacă vrei ca prietenii să țină minte grătarul pe care îl pregătești de 1 Mai, ai putea încerca să ieși din banal. Poți renunța la sare în favoarea unui suc de citrice, a unui sos Worcestershire sau de soia!
4. Legumele, garnitura ideală! Suntem obișnuiți să privim legumele ca pe componente ale salatei, dar de multe ori uităm că ele pot reprezenta o garnitură foarte gustoasă și sănătoasă. Lângă carne pot sfârâi pe grătar dovlecei, vinete, sparanghel, roșii și ardei, care pot fi asezonate cu ulei de măsline.
5. Un grătar bine încins! Cu toate că descinderea la iarbă verde este similară cu graba de a potoli foamea, puțină răbdare nu strică. În afara faptului că scăpăm de toate bacteriile, încingerea grătarului pentru 15-20 de minute va preveni lipirea bucăților de carne și a mititeilor de metal.