Muzeul Național al Țăranului Român vă invită luni, 15 septembrie 2014, la concertul Cântări din vatra satului, susținut de rapsodul popular Ion Crețeanu.
Evenimentul va avea loc la ora 17.00, în curtea interioară a MNȚR.
Rapsodul popular Ion Crețeanu, originar din localitatea Voineasa, județul Olt, situată într-o zonă folclorică bogată, este unul dintre marii interpreți ai muzicii populare românești.
A început să culeagă cântece din folclor încă de la vârsta fragedă de 5-6 ani, pentru ca apoi să publice texte proprii în revista „Licărirea”, revista liceului său. Prima sa interpretare scenică a avut loc când artistul era în clasa I, în cadrul școlii. Au urmat competiții care l-au convins că acesta este drumul pe care vrea să îl urmeze. Deși inițial cânta doar din voce, a introdus mai târziu două instrumente acompaniatoare, mai întâi acordeonul și, apoi, cobza. Cobza lui neprețuită are în spate o poveste deosebită; aceasta a aparținut odată fostului său profesor și îndrumător, Ion Șerban, zis și Tarzan. Acesta a fost, deopotrivă, profesorul de cobză al lui Ion Crețeanu, ca și al lui Tudor Gheorghe.
La ora actuală, Ion Crețeanu este considerat drept unul dintre cei 20 de mari cobzari ai României. El conduce trei tarafuri: Taraful din Morunglav (Olt), cel din Grecești (Dolj) și pe cel din Albotina (Valea Timocului – Bulgaria). Muzica nu este singura sa activitate, el fiind, totodată, și inginer constructor.