Ultimele cercetări susțin că o persoană care cponsumă marijuana ocazional nu trebuie să își facă griji, dar aceste rezultate încep să fie din ce în ce mai contestate, a anunțat www.cerceteaza.com. Mai mulți oameni de știință contestă aceste concluzii, acuzând ă nu au fost luate în calcul toate detaliile relevante. Subiecții au suferit unele modificări ale structurii creierului, acestea putând fi cauzate de consumul drogului respectiv.
Cei care au efectuat primele cercetări au recunoscut acest fapt, dar au precizat că schimbările respective nu au afectat în vreun fel comportamentul oamenilor și nici nu au condus la scăderea imunității. Carl Hart, profesor de psihologie la Universitatea Columbia, este de părere că ar trebui să se țină cont nu doar de ce se vede pe RMN, ci și de efectele comportamenale sau, mai bine spus, de lipsa acestora.
Același om de știință a precizat că 35% dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 20 de ani consumă marijuana, dar numai 1% dintre ei manifestă semne de dependență după împlinirea vârstei de 26 de ani.