Promenada Operei 2014: un program de înaltă calitate artistică, o scenografie spectaculoasă, focuri de artificii, mii de spectatori. Toate au contribuit la succesul celui mai mare eveniment în aer liber din capitală dedicat artei lirice, organizat de Opera Națională București, ajuns la a opta ediție.
‘Promenada Operei este o promisiune a noii stagiuni. Cei peste 10.000 de spectatori s-au bucurat de momente artistice care vor deveni începând din luna octombrie, evenimente de referință pentru lumea culturală bucureșteană. Stagiunea 2014-2015 înseamnă primul sezon complet sub conducerea mea, ceea ce ma face și mai responsabil față de spectatorii care vor păși în noua sală a Operei Naționale București, într-o lume care capată un alt sens’, a declarat Directorul General al Operei Naționale București, Răzvan Ioan Dincă.
Dacă la edițiile precedente s-a pus accentul în principal de promovarea artiștilor instituției, începând din anul 2013 conceptul evenimentului este diferit, urmărindu-se dezvăluirea noilor proiecte ale Operei Naționale București. Printre premierele de operă și balet din stagiunea 2014-2015, ale căror fragmente au fost incluse în programul artistic al Promenadei Operei, s-au numărat operele verdiene ‘La traviata’ în regia lui Paul Curran,’Falstaff’ în viziunea regizorala a celebrului Graham Vick, ‘Manon Lescaut’ de Giacomo Puccini, în regia lui Jonathan Kent, ‘La fille mal gardee’ de Ferdinand Herold și John Lanchbery, în coregrafia lui Sir Frederick Ashton și ‘Giselle’ de Adolphe Adam, în coregrafia lui Ethan Stiefel și Johan Kobborg.
Scena a reprezentat un alt element care a atras atenția publicului prezent pe esplanada Operei la finalul lunii august. Cu o dimensiune de 26×22 m și o înălțime de 18 m, scena pe care s-a desfășurat evenimentul este cea mai mare construcție de acest tip, din aluminiu, din sud-estul Europei. Printre artiștii care au stârnit ropote de aplauze la Promenadă s-au numărat soliști binecunoscuți ai Operei Naționale București, dar și soliști ai Baletului Național Român, alături de invitați speciali care activează în străinătate, laureați a Concursului Internațional de Canto ‘Le Grand Prix de l’Opera’, organizat de ONB, precum și artiști din țară. Acestei echipe solistice de excepție i s-au adăugat membrii Orchestrei și ai Corului instituției, afla?i sub bagheta dirijorului Cristian Sandu.