Home Life Frica de a pierde bani, controlată de un centru nervos din creier

Frica de a pierde bani, controlată de un centru nervos din creier

DISTRIBUIŢI

Teama de a pierde bani este o reacție indusă de un centru nervos din creier, care controlează maniera în care persoanele reacționează atunci când participă la jocuri de noroc, potrivit unui studiu publicat în „Proceedings of the National Academy of Sciences“, relatează Reuters. Studiile efectuate pe două paciente cu leziuni cerebrale care le făceau să nu fie deloc speriate de ideea că vor pierde bani în timpul jocurilor de noroc au relevat faptul că se activează la gândul de a pierde bani complexul amigdalian, centrul fricii din creier.
Această descoperire oferă mai multe detalii asupra comportamentului economic al oamenilor, sugerând faptul că specia umană a evoluat, tinzând să devină precaută atunci când se confruntă cu perspectiva de a-și pierde hrana sau alte bunuri de valoare. Benedetto De Martinoa de la California Institute of Technology din Pasadena și colegii săi de la University College of London au încercat să afle motivele pentru care oamenii renunță să participe la jocuri de noroc chiar și atunci când acestea le pot aduce câștiguri importante.
„Testele de laborator și dovezile obținute pe teren sugerează faptul că oamenii evită adeseori riscurile ce implică pierderi, chiar și atunci când acele riscuri le-ar putea aduce câștiguri substanțiale. Această preferință comportamentală a fost denumită «aversiune față de pierdere»“, au declarat autorii studiului.
Ei au studiat două paciente suferind de o maladie genetică rară (Urbach-Wiethe), care afectează complexul amigdalian, centru în formă de migdală din creier, ce controlează frica și alte câteva emoții puternice.
Cercetătorii au comparat reacțiile celor două femei cu cele provenind de la 12 persoane care nu prezentau leziuni cerebrale. Ei au declarat că tipul acesta de studiu implică de regulă puține persoane, deoarece nu este posibil, și nici etic, să provoci deliberat leziuni cerebrale unei persoane pentru a vedea ce se întâmplă.
Voluntarii au fost rugați să participe la un joc de noroc pentru care existau probabilități egale de a câștiga 20 de dolari sau de a pierde cinci dolari – un risc pe care majoritatea oamenilor acceptă să și-l asume – și la un alt joc pentru care existau probabilități egale de a câștiga sau de a pierde suma de 20 de dolari – un risc pe care cei mai mulți dintre oameni refuză să și-l asume.
Ambele paciente suferind de leziuni cerebrale au acceptat mizele cele mai riscante.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.