Părinții a peste 200 de sute de copii din Sectorul 1, și nu numai, au o alternativă la bone în perioada vacanței mari. Pentru al șaptelea an consecutiv, părinții își pot duce copiii la Grădinița de Vară din Sectorul 1 de la începutul lunii iulie până la sfârșitul lunii august. Pentru a veni în sprijinul părinților și copiilor, administrația locală a decis ca două imobile ale Grădiniței nr. 206 — cel de pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea nr. 156 și cel de pe strada Witting nr. 15 — să rămână deschise și pe perioada verii. Cele două grădinițe vor funcționa în perioada 4 iulie — 26 august, de luni până vineri, între orele 8.00 și 18.00. Taxa pentru programul ‘Grădinița de vară’ din Sectorul 1 este de 15 lei pe zi, reprezentând contravaloarea hranei.
Înscrierile pentru Grădinița de Vară se vor face în perioada 15-17 iunie 2016, între orele 8.00-10.00, la sediul Grădiniței 206 din strada Constantin Disescu nr. 37. La înscriere, părinții vor trebui să aducă următoarele documente: cerere înscriere tip, care poate fi descărcată de pe site-ul www.gradinita206.ro, copie după certificatul de naștere al copilului, copie după cartea de identitate a părinților, adeverințe de salariat ale părinților și copie după fișa medicală din grădiniță. Menționăm că, pentru copiii care vin din alte grădinițe, este necesară o recomandare din partea grădiniței de apartenență, semnată de educatoarea copilului și directorul instituției. Modelul de recomandare poate fi descărcat tot de pe site-ul Grădiniței nr. 206. Precizăm că, în acest program, nu pot fi înscriși copiii care din această toamnă încep clasa I sau clasa pregătitoare. De asemenea, la depunerea dosarului, părinții trebuie să achite, în avans, și contravaloarea hranei pentru luna iulie.
Pentru programul grădinița de vară vor fi organizate trei grupe de preșcolari în locația de pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea nr. 156 și șase grupe de preșcolari la sediul de pe strada Witting nr. 15.
Pe toată această perioadă, micuții vor lua parte la activități specifice vârstei lor și programei de grădiniță. Programul ‘Grădinița de vară’ cuprinde ateliere creative de desen și pictură cu artistul plastic Maria Iosub, cursuri de dezvoltare senzorială, ce vizează inclusiv stimularea inteligenței emoționale a celor mici cu psihologul Alma Stoianovici, cursuri de expresivitate a vorbirii cu Alexandru Agarici, precum și cursuri de dans și limba Engleză. Mai mult, copiilor li se asigură și asistență medicală, cele două grădinițe fiind dotate cu cabinete medicale.
Inaugurat în 2009, programul vine în întâmpinarea nevoilor părinților și copiilor, deoarece preșcolarii pot rămâne la grădiniță și pe perioada vacanței de vară.