Nu de puține ori, atunci când avem poftă de ceva, punem mâna pe ce avem în față, fără a sta prea mult pe gânduri. Partea proastă este că gustările acestea nu sunt întotdeauna sănătoase, iar urmările se văd în timp. Cel mai bine ar fi să alegi alimentele bune pentru organismul tău, scrie ziare.com.
Este bine să consumi o dată la ceva timp puțin humus. Am spus „puțin“, deoarece dacă exagerezi, poate provoca disconfort. Poți folosi humusul ca sos pentru a prepara legume delicioase, cum ar fi morcovii, țelina, castraveții, roșiile sau salata verde.
Cerealele cu lapte degresat nu numai că reprezintă un mic dejun sănătos pentru o dietă normală, dar un bol de cereale integrale și o ceașcă de lapte degresat cu siguranță te vor face să te simți sătul mai mult timp. Dacă ai impresia că nu este de ajuns, adaugă câteva fructe de pădure sau stafide. De asemenea, poți consuma cereale cu iaurt fără grăsime. Iaurtul cu fructe de pădure fără grăsime reprezintă o gustare foarte simplă și dulce.
Cinci gustări sănătoase și gustoase
Pâine integrală cu unt de arahide. Cei care cred că untul de arahide este un produs păcătos au dreptate, însă dacă este aplicat într-un strat subțire pe o felie de pâine prăjită, reprezintă o gustare sănătoasă, gustoasă și cu puține calorii.
Salata. Da, așa este, va trebui să renunți la sosurile cremoase, pentru că atunci când sunt incluse, salata nu mai este atât de sănătoasă și cu puține calorii. Prepară o salată din verdețuri, broccoli, dovlecel, roșii, varză, fasole sau năut. Adaugă tofu la grătar, brânză de vaci sau carne slabă pregătită la grătar. Apoi mai poți pune suc de lămâie, ulei de măsline, sare și piper și masa-i gata. Aceasta este cu siguranță una dintre cele mai sănătoase gustări de care te poți bucura și mai este și scăzută în calorii.
Șapte sfaturi pentru gustări sănătoase
Alege puțină carne slabă, precum cea de pui, curcan sau pește, și prepar-o pe grătar. Apoi prepară o marinată din usturoi, oregano, lămâie și ulei de măsline pentru a o combina cu carnea. Aceasta este o idee de gustare scăzută în calorii și foarte gustoasă. Vegetarienii pot opta pentru tofu preparat în același mod.
Nu putem uita că printre cele mai sănătoase gustări – și cu puține calorii – sunt și fructele, pe care le poți consuma proaspete sau conservate. Pune într-un castron câteva fructe, portocale decojite, mere tăiate sau orice alt fruct și pune castronul în frigider. Astfel, atunci când îți este foame și vrei să întinzi mâna să iei ceva de mâncare, mai bine să bagi mâna în castronul cu fructe.
Fructele cu coaja lemnoasă și semințele reprezintă o altă opțiune bună. Poți consuma migdale, nuci, caju, semințe de floarea-soarelui sau stafide. Ai grijă doar ca o gustare să nu se transforme într-o masă adevărată, pentru că prea multe alimente precum cele mai sus-menționate pot provoca disconfort și, pe termen lung, se depun.
Laptele de soia poate face minuni atunci când vrei să consumi ceva cu puține calorii. În plus, este și bogat în proteine. Bea câte un pahar cu lapte de câte ori ai senzația de foame. Va dura puțin până te vei obișnui cu gustul, însă este bogat în proteine, foarte sănătos și merită efortul.
Ia o felie de somon afumat, rade puțină brânză fără grăsimi pe deasupra, adaugă câteva cuburi de legume și bucură-te de gustul delicios al unei gustări sănătoase.
Poți să iei puțină brânză de vaci, spanac tocat mărunt, usturoi zdrobit, puțin suc proaspăt de lămâie, sare și piper. Apoi ia câteva ciuperci, spală-le bine și scoate-le cozile. Folosește umplutura de mai devreme și coace ciupercile în cuptor. Bucură-te de masă fără grija caloriilor!