Home Life Metode neconvenționale pentru a scăpa de durere

Metode neconvenționale pentru a scăpa de durere

DISTRIBUIŢI

Înainte de a te repezi la dulapul cu medicamente la cea mai mică durere, poate n-ar fi rău să-ți amintești că există și alte modalități de a trece peste durerile fizice, fie ele și cronice. Masajul, și nu doar cel primit, ci mai mult cel pe care îl faci altcuiva, conexiunea cu ceilalți, posibilitatea de a-i ajuta, acupunctura, exercițiul fizic și chiar antidepresivele sau un anume fel de meditație, toate acestea te pot ajuta să te simți mult mai bine, conform MSN, citat de ziare.com.

Masajul

Un masaj profesionist sau nu îți poate ameliora durerea, însă a face altuia masaj oferă beneficii multiple și profunde. Masarea unui bebeluș reduce hormonul stresului mai mult decât ar face-o altă metodă, se menționează într-un raport apărut în „Journal of Applied Gerontology“, în 1998.
Însă orice formă de masaj este bună.

Acupunctura

Cea mai bună dovadă că acupunctura este eficientă e aceea că oamenii apelează constant la acest gen de terapie pentru a scăpa de durere. Iar unii specialiști sunt de părere că mai eficientă este electroacupunctura.
De altfel, curentul electric s-a dovedit eficient în tratarea durerilor localizate la nivelul picioarelor, în studii independente.

Exercițiul fizic

În opinia multor oameni de știință, exercițiul fizic este cel mai bun medicament pentru durerile cronice, mai ales în cazul unora. De altfel, durerea poate apărea ca o consecință a lipsei de mișcare, după cum a arătat un studiu realizat pe un grup de studenți privați de exercițiile fizice de rutină timp de o săptămână.
Dacă în cazul unora dintre ei, lipsa de mișcare nu a avut urmare imediat, restul au început să resimtă dureri, oboseală și probleme de memorie după numai 7 zile. Aceștia sunt și cei care descoperă devreme că mișcarea este vitală pentru ei. În caz de boală sau imobilitate, ei sunt cei mai predispuși să resimtă dureri puternice.

Terapia cognitivă

Există persoane care atunci când aud că cineva „vorbește“ cu un specialist pentru a scăpa de durere sunt convinse că durerea  nu este reală. În realitate, mintea și corpul pot fi separate.  Chiar și durerile legate de problemele fizice, cum ar fi cancerul sau rănile, sunt tot „în capul nostru“. Influențate și de gândurile pe care le avem, durerile vor fi resimțite mai mult sau mai puțin.
Dacă ești într-o stare psihică proastă, anxios, dacă ți-e teamă de durere și o anticipezi, toate acestea îți vor mări percepția asupra durerii, explică Fadel Zeidan, cercetător în neurobiologie la Universitatea Wake Forest.

Antidepresivele

La fel ca și terapia, antidepresivele sunt folosite atât pentru tratarea durerii, cât și a depresiei. În mod surprinzător însă, unele antidepresive pot lupta cu durerea și în lipsa depresiei, motiv pentru care pacienții nu ar trebui să fie sceptici în cazul în care li se prescrie un astfel de tratament, explică dr. Daniel Clauw, din cadrul Universității Michigan.

Meditația

Un gen de meditație care îți impune să te concentrezi asupra momentului pe care îl trăiești, fără a te gândi la trecut sau la viitor, are capacitatea unui calmant, deși ai putea fi tentat să crezi că lucrurile stau cu totul invers, durerea fiind percepută în toata intensitatea ei.  Acest tip de meditație te face și mult mai rezistent la durere, arată studii recente. După mai multe ședințe de meditație, subiecții au observat că este nevoie de mai mult curent electric aplicat pe antebraț pentru a simți durerea percepută decât la început, când nu trecuseră încă prin vreo ședință de meditație.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.