Home Life NASA a descoperit 715 exoplanete noi

NASA a descoperit 715 exoplanete noi

DISTRIBUIŢI

NASA a anunțat miercuri descoperirea a 715 noi exo­planete – planete aflate în afara Sistemului nostru Solar -, grație telescopului spațial Kepler. Grație acestor noi desco­periri, numărul de exoplanete con­firmate până în prezent a ajuns la aproape 1.700, iar cel al planetelor potențiale, la peste 3.600, a precizat Agenția spa­țială americană într-o conferință de presă. Aproape 95% dintre aceste exoplanete sunt mai mici decât Neptun, o planetă care este totuși de aproape patru ori mai mare decât Terra.
Patru dintre ele sunt de 2,5 ori mai mari decât Terra și se află într-o zonă locuibilă, la o distanță potrivită de steaua lor și au temperaturi care permit apei – și potențial, vieții – să existe.
Una dintre aceste noi planete potențial locuibile, denumită Kepler-296f, se află pe orbita unei stele al cărei diametru este pe jumătate față de cel al Soarelui și cu o strălucire de doar 5% din cea a acestui astru.
Kepler-296f este de două ori mai mare decât Terra, însă oamenii de știință nu știu dacă această exoplanetă este gazoasă, cu o atmosferă densă de hidrogen și heliu, sau dacă este acoperită de oceane.
Cele 715 exoplanete se află pe orbitele a 305 stele.
"Echipa Kepler continuă să ne uimească și să ne fascineze cu rezultatele vânătorii lor de exoplanete", a declarat John Grunsfeld, administrator adjunct al NASA.
"Aceste noi planete și sisteme solare seamănă puțin cu al nostru, fapt de bun augur pentru viitor, când viitorul telescop spațial James Webb – succesorul lui Hubble – va explora caracteristicile acestor lumi noi", a adăugat el.
Telescopul Kepler – o misiune de 600 de milioane de dolari – a fost lansat de NASA în 2009, pentru a monitoriza, timp de cel puțin patru ani, peste 100.000 de stele care seamănă cu Soarele nostru, aflate în constelațiile Lebedei și Lirei, și pentru a găsi planete asemănătoare cu Terra. Kepler s-a defectat la jumătatea anului 2013. Aceste descoperiri astronomice vor fi publicate în numărul din 10 martie al revistei Astrophysical Journal.

Mediafax

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.